Kedvenc helyek

Betört Európába a vuvuzela

A dél-afrikai hangszer népszerűsége töretlenül nő, egyre több zenekar használja fel saját számaiban a vuvuzelát, igaz, nem mindenhol látják szívesen az idegesítően trombitáló fiatalokat.
A labdarúgó világbajnokság mérkőzésein megállás nélkül zümmögő vuvuzela felkeltette az európai zenészek érdeklődését is, egyre többen használják maguk is a hangszert.  Björk és a Dirty Projectors közös projektjének egyik számában tűnt fel elsőként az olcsón beszerezhető műanyag hangszer, majd több brit indie zenekar is adaptálta azt számaiba.

Varg Vikernes, az egykori norvég black metal együttes, a Burzum hírhedt zenésze is jelezte: Vuvuzela címmel egy 70 perces "vb-himnuszt" írt, sőt, Németország egyik legismertebb nagyzenekara, a Konzerthausorchester Berlin is kiegészítette tagságát egy vuvuzela duóval.

Van azonban, ahol nem látják szívesen a vuvuzelásokat, a skót T In The Park fesztivál szervezői például bejelentették, hogy kitiltják a hangszert a rendezvényükről, kizárólag a fellépő zenekarok használhatják a trombitát - ők is csak fellépéseik közben.
Guardian
2010.07.01
|


Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.