Kedvenc helyek

Djabe és Steve Hackett a Take Five-ban

[ jazz / rock / world music ]
Budapest, Take Five, 2010. augusztus 9. 21:00
Repetázhatunk. Május 17-én, az idén tizenöt éves Djabe és Steve Hackett már közösködtek egy teltházasat a MüPá-ban. Ha akkor elszalasztottad, most semmiképp ne tedd. Ugyanakkor az ismétlés sem árt sosem.
A Genesis egykori gitárosa, Hackett hét esztendőn át pengetett az egykor szebb napokat látott prog-rock bandában. Aztán a nem annyira magányos szólóévek jöttek. 2003-ban pedig egy magyar zenekarral való együttműködés. Persze az afrikai, ázsiai és magyar gyökerű világzenét, a rockot és a jazzt házasító, Európa mellett Észak-Amerikában és Ázsiában is sikerrel koncertező Djabéről van szó.
 
Így persze magától értetődő, hogy a koncerten Genesis-felvételek, Hackett-szólók és Djabe-darabok váltják majd egymást, kissé átgyúrva, színesebben, szabad improvizációkkal teletűzdelve. További változás a tavaszi koncerthez képest, hogy ezúttal nem lesznek itt John Nugent és Ben Castle szaxofonosok, illetve Marik Manszurov tarjátékos, de színpadra lép Said Tichiti marokkói énekes-ütőhangszeres, Muck Ferenc szaxofonos, és a trombitás Koós-Hutás Áron. A hazai fellépéssel párhuzamosan orosz, bolgár és szerb turné is belefért, ugyanakkor augusztus 10-én Debrecenben, 11-én pedig Pécsett is fellép a társaság.
 
Radics Gábor
2010.07.08
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.