Kutyabarát szórakozás Pesten és Budán

Ha az embernek van egy Klári, Maja vagy éppen Sanyi nevű kutyája, akkor hamar elkezdi megbecsülni azokat a helyeket, ahol nem csak megtűrik, de szívesen is látják ebestül. Ilyen szempontból persze a zöldebb Buda a befutó, de a túloldalon is akadnak barátságos vendéglátó-ipari egységek.
Nemdebár 

Budapest II., Moszkva tér 5. 
T: 06-20-476 2102 
Ny: H–K: 12–01h, Sze–Cs: 12-02h, P: 12–03h, Szo: 15–03h, V: 15–24h 
www.nemdebar.com 
 
Adottság: A Nemdebár – nevéből fakadóan nem túl meglepő módon – tipikus modern bár, ami viszont tényleg meglepő, hogy a Moszkva tér forgalmas, korántsem bárbarát részén található, de ez sem az itt dolgozókat, sem az ide járókat nem zavarja. Napközben nyugi van, este meg buli, és a honlap képeiből ítélve nagyon szép japán lányok is megfordulnak itt. Van alkoholtesztelő szondaautomata! 
 
Kutyabarát faktor: Természetesen van külön kutyatál, és figyelnek, hogy az ajtó ne maradjon nyitva, illetve bizonyos rendszerességgel kutyabált is rendeznek, ami néha zajos lehet. Vannak rezidens ebek is, mint Koszos, aki teljesen úgy néz ki, mint a legelső kutyánk.  
 
 
MU kávézó 
Budapest, XI., Körösy József utca 17. 
Ny: H–P: 10–02h, Szo–V: 16–02h  
http://mukavezo.com 
 
Adottság: 2009 nyarán újult a meg a MU Színház belülről – a kerten sokat nem kellett alakítani –, más lett a pult, új a berendezés, az eddig üres kiállítótere pedig pár kanapéval funkciót nyert., és van egy űrhajóssarok is. A korábban Berta-kertnek hívott kerthelyiségből viszont eltűntek a faszánkós lampionok.  
 
Kutyabarát faktor: Vizestálat itt is kapunk, és a kutyánkkal mindenki barátságos, a nevét rögtön megtanulják. Érdemes figyelni, mert sok macska is jár ide, a kertkapu pedig mindig nyitva áll, a felszórt kavics viszont rengeteg kincset rejt...  
 
 
Tranzit Art Café  
Budapest, XI., Bukarest u. 
T: 209-3070  
Ny.: H–P: 9–23h, Szo: 10–22h  
http://tranzitcafe.com 
 
Adottság: Sok dolog miatt lehet kedvelni a Tranzitot – térkialakítás, kulturális funkció, hangulat, satöbbi, de kutyával vagy gyerekkel az igazi ide járni. Előbbieknek van kutyatál, utóbbiaknak rengeteg játék, hiszen a nyitott rész óriási, és még fedett is, így sem az eső, sem az UV-sugárzás miatt nem kell aggódni. 
 
Kutyabarát faktor: A hatalmas vizestálat rendszerint külön kérés nélkül hozzák, és a teret körülvevő kertesített rész is eleség sok ingerrel szolgál. Mivel van meleg étel is, vigyázzunk, hogy kedvencünk ne kolduljon más asztalnál.  
 
Kőleves kert 
Budapest, VII., Kazinczy u. 35. 
T: 322 1011 
Ny: 12–24h 
www.koleves.com 
 
Adottság: A színes, vidám kerthelyiségről van szó, amely nem véletlenül lett oly népszerű, hiszen majdnem minden részletében eredeti és egyedi. Kicsit olyan, mintha nem is idehaza, hanem valami nyitottabb, barátságosabb helyen lennénk – ami azt illeti, elég sok is a külföldi vendég. 
 
Kutyabarát faktor: Pesten, a Belvárosban kevés helyre mehetünk kutyával, becsüljük hát meg magunkat. Előfordul, hogy egyszerre több eb is összefut, ilyenkor nagy a játék, és mivel nyitva a kapu, figyeljünk oda.  
 
 
Toldi kávézó 
Budapest V., Bajcsy-Zsilinszky út 36–38.  
T: 472-0397 
Ny: 10–02h 
www.myspace.com/toldiklub 
 
Adottság: A Toldi kávézója nagyon pörög már egy ideje – korábban is, de nem ennyire –, és a rengeteg kanapé is egyfajta mágnesként funkcionál. Mindennap reggel 10 órától kávé, reggeli, wifi, kifinomult hangrendszer várja a nagyérdeműt ebben az óriási szobában.  
 
Kutyabarát faktor: Bohém helyre bohém kutyák járnak, főleg vicces külsejű keverékek. A mozi előtti bicikliút miatt érdemes figyelni.  

A hozzászólásokban szívesen veszünk további kutyabarát tippeket, mert a cikket hamarosan folytatjuk!
 
Vizinger
2010.07.12
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.