Kedvenc helyek

Ladi6: Time Is Not Much

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
[ hiphop / soul ] Ladi6 Új-Zéland egyik kedvenc előadója és legnívósabb pop-exportja. Az énekesnő korábban MC-ként vált ismertté, most viszont az érzékeny oldaláról is lerántja a leplet, és bemutatkozó lemezén kellemes soul dalokkal lepi meg a rajongókat.
A Ladi6 művésznéven nyomuló Karoline Tamati énekesnő/MC Új-Zélandon született, ami ugye nem egy gigantikus pop-nagyhatalom. A lány korábban a Sheelahroc nevű női hiphop formációban kamatoztatta tehetségét, amely nem mellesleg Új-Zéland első csupacsaj rapzenekara volt. Hősnőnk később Aucklandbe költözött, ahol a Verse Two nevű együttessel pörgött egy darabig, nem sokkal később már 50 Cent, a The Roots és a De La Soul előtt lépett fel.   Új lemezén nem a tehetséges szófacsaró, hanem inkább a búgó hangú soul énekesnő mutatkozik be. Sajnos Ladi6 nem olyan dögös, mint Amy Winehouse, nem tud olyan népszerű slágereket írni, mint Alicia Keys, és nem is annyira pimaszul kreatív, mint Janelle Monáe, de azért mindenképp figyelemre méltó lemez a bemutatkozó Time Is Not Much. Nem is ezzel van baj, mármint a debütáló LP minőségével, hanem hogy ebben a nemzetközi neo-soul ligában mostanában annyian mozognak, hogy ennél sokkal nagyobbat kell villantani, hogy feltörjön az ember lánya. Az imént említett Monáe-nak például sikerült, Ladi6-nek egyelőre nem, de aki pusztán kellemes dalokra vágyik, gondolkodás nélkül hallgassa meg Ladi6 finoman hangszerelt dalait.
 
A Time Is Not Much kimondottan erősen indul, a félidő után azonban ellaposodik. Bár az erősen Winehouse-os Call You Out (ki is mondják a szövegben a botrányhősnő nevét), a reggae-s Walk Right Up vagy a bluesos Down & Out kellemes meglepetések, a többi dal többszöri hallgatás után is megmarad pozitív, ám semmi pluszt nem szolgáltató darabnak.
fejes
2010.07.26
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.