Rockenbauer Pál teljesítménytúrák

Nagykanizsa, Bázakerettye, 2010. augusztus 7. 06:00
"Indulj el egy úton, én is egy másikon..." - ugyan ki ne emlékezne a Másfélmillió lépés Magyarországon című nagy sikerű televíziós magazinműsorra, mely a kiváló természetfilmes és lelkes természetjáró Rockenbauer Pál nevéhez fűződik.
Ő volt, aki az Országos Kéktúra útvonalát bejárva generációknak mutatta meg a természet szépségeit, hazánk művészeti és néprajzi értékeit. A legendás műsornak számos követője lett. Az epizódok sokakat sarkalltak arra, hogy kimozduljanak, megismerjék környezetüket, erdei sétákat tegyenek, közelebb lépjenek a természethez.
 
A túrázás szerelmeseit várja augusztus 7-én a Kanizsa Sportegyesület, ekkor szervezik ugyanis a Rockenbauer Pál­ról elnevezett teljesítménytúrákat. Mindenki választhat kedvének, erőnlétének megfelelő távot.  
 
A legkitartóbbak 130 km-en tesztelhetik magukat, a leghosszabb kirándulás rajtja a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc Gimnáziumnál lesz. A résztvevők útja a Zalai-dombság lankái között vezet, érintve például Homokkomáromot, Söjtört, Pusztaszentlászlót, Bázakerettyét.  
 
A túra során megismerhetik a középkori múlttal büszkélkedő falvak nevezetességeit, és élvezhetik az érintetlen táj szépségeit. Ugyanezen útvonalat rövidített formában is be lehet járni, hiszen 70 és 40 km-es távot is választhatunk, utóbbit, a hagyományos nappali mellett, éjszakai változatban is. Izgalmasnak hangzik, nemde?
 
 
lizi
2010.08.02
|


Fesztiválok

Szánsájn Fesztivál 2018 Budapest, 2018. június 7. - július 1.

PIM Nyári Fesztivál 2018 Budapest, 2018. június 17 - 30.

Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.