Sziget, -1. nap - Kispál és a Borz

Hajógyári-sziget, 2010. augusztus 9. 19:00
Hát, eljött ez a nap is végül, a tavaszi nagy bejelentés után, a Sziget egyedik, akarom mondani, mínusz első napján búcsúzik a Kispál és a Borz. Úgyhogy lehetne ez itt most nekrológ is, meg ajánló is, de igazából talán egyikre sincs szükség.
Most mondhatnám, hogy a Kispál és a Borz az elmúlt huszonvalahány év egyik legfontosabb magyar zenekara, az alternatív (?), gitározós (?) muzsikák koronázott királya, sorolhatnám a lemezeket sorban, meg elmélkedhetnék, hogy jöttek mindig újabb kiscsirkék az első sorokba, amíg a régiek is megmaradtak azért, de minek? Mindenki tudja, mit jelentettek (neki) ezek a kis beates-struktúráktól a végére a népzenés, meg dob-basszusos őrületig kanyarodó dalok, az összeállítást is mindenki fújja fejből, Lovasi a center, Kispi a középpályán, a kapuban (pardon, a dob mögött) meg mindig egy újabb delikvens, szóval, emlék van dögivel, ki-ki szemezgessen a sajátjából magot.  
 
Pacal és velő, én aszondom, meg azt, hogy erősen úgy néz ki: ez a hétfő este az utolsó alkalom együtt látni a - hírek szerint a bejelentés óta erősen revitalizált - zenekart, és velük kántálni a Zsákmányállat refrénjét, visítva ordítani az Emese Mekk Elek-betétjét, vagy borzongva a kedvesünk nyakába bújni, mikor felcsendül a Hang és fény.  
 
Úgyhogy, ha ez a koncert még nem is a világ vége, azért kicsi és nagy jöjjön ki este hétre a nagyrétre! Akit meg nem érdekel, az hagyja a fenébe, leszünk ott elegen úgyis. 
Muttley
2010.08.04
|


Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarakórus koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.