Mesterségek Ünnepe

Budapest, Budai Vár, 2010. augusztus 19 - 22.
A Mesterségek Ünnepén kézműves mesterek, hagyományőrző tárgyalkotó népművészek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába.
Idén a mézeskalács készítés, a gyertyaöntés és a tojásfestés rejtelmeibe avatják be a népi hagyományok iránt érdeklődőket. Az évente közel ezer hagyományőrző kézműves mestert és több tízezer érdeklődőt vonzó esemény Magyarország egyik legnagyobb művészeti fesztiválja. A színpadokon fellépnek hagyományőrző magyar és külföldi táncosok és zenekarok, lesz egész napos vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok és táncház.
 
Egy régi hagyomány elevenedik meg idén is augusztus 20-án a mesterek felvonulásával és a Szent István napi ünnepélyes kenyérszenteléssel. Az egyik legkülönlegesebb program a „Generációk találkozása”, ahol a kézműves iskolák tanítványai együtt mutatkoznak be a Népművészet Mestereivel (a népművészek legnagyobb állami kitüntetése). Idén a rendezvény díszvendége, Bulgária kitűnő kézművesei és iparművészei ismertetik meg a magyar látogatókat műveikkel, hagyományaikkal.  
 
A rendezvény augusztus 19. és 22. között látogatható a Budai Várban. 
 
Részletek: www.mestersegekunnepe.hu 
 
A rendezvény kritikája a www.revizoronline.com oldalon olvasható. 
 
2010.08.05
|
(4 kép)
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.