Kedvenc helyek

VA: Dexter Season 4 Soundtrack

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (2)
[ soundtrack ] Kedvenc vérnyomelemző sorozatgyilkosunk szeptemberben ötödik alkalommal indul egész évadnyi mészárlására, ennek örömére jelenik meg az előző szezon részeiben hallott számok és kompozíciók válogatása.
Frankie Avalon, a Culture Club és David Bowie mellett hallhatjuk a Sideways zenéjét is jegyző Rolfe Kent e sorozathoz írt főcímdalát és Daniel Licht stílszerűen vérfagyasztó, kimért és kíméletlen, nagyzenekarra írt munkáit.
 
A Changes és Karma Chameleon a napfényes és tágas Miamit, a családi hajókirándulásokat hivatottak aláfesteni, de természetesen a Dexter Morgan életét mozgató lényegre nem feltétlenül ezek a dalok mutatnak rá. Az anyja halálát végignézni kénytelen kisfiúból kedélyesen embereket daraboló férfivá váló, polgári foglalkozását tekintve rendőr Dextert még csak nem is a latinos hangulatokat árasztó La Fabulosa vagy Estar Contigo dallamai vezetik a szikéhez és a motoros minifűrészhez.
 
A nevelőapai irányítással valamiféle szociális érzékenységet magába szívó pszichopata sorozatgyilkos társaiból és a társadalomra potenciális veszélyt jelentő karakterekből trancsírozza ki az életet. Ennek megfelelően Boy George bármelyik tinizsúron esélyes popslágere pillanatok alatt Daniel Licht nagyzenekarának hideg kezei között találja magát, leszáll a sötét, és a ritkás utcalámpák fényében előkúszik Dexter minden démona.
 
A feszültséget nem hatásvadász rohamokkal, sokkal inkább fájdalommal és a torzultság tragikumát aláhúzó vonósmunkával keltő Licht gyönyörű ívekbe fogalmazza a belső küzdelmet, a világnak és saját magának is megfelelni igyekvő főhős alakjának különböző hangulatait, illetve a húst tépő fém adta borzongást.
spéter
2010.09.22
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.