Jól ment az új Kaptár

A Milla Jovovich nevével fémjelzett Kaptár-franchise legújabb, negyedik darabjára, A kaptár – Túlvilág című sci-fi-horrorra költöttek a legtöbbet a hétvégén az észak-amerikai mozipénztárakban. A film hazánkban is jól futott.
A 3D-ben bemutatott film szeptember 10. és 12. között 27,7 millió dollárt szedett össze az Egyesült Államok-beli és kanadai filmszínházakban – ez a legjobb nyitás, amit eddig valaha Kaptár-film produkált. A kiemelkedő bevételnek a film sztárja, Milla Jovovich olyannyira megörült, hogy máris egy ötödik rész leforgatásában reménykedik. „Mindannyiótoknak nagyon köszönöm a szép szavakat! ... Jó szórakozást A kaptár 4-hez! Hamarosan megcsináljuk az ötödik részt is!” – írta a színésznő Twitter-oldalán. 
 
A Kaptár-mozi után, a dobogó második és harmadik helyén két korábbi aranyérmest, a Takers című heist-movie-t, illetve a George Clooney főszereplésével készült thrillert, Az amerikait találjuk – jócskán lemaradva A kaptár – Túlvilágtól: előbbi mű 6,1, utóbbi 5,9 milliós bevételre tett szert. 
 
Igen alacsony eredményt ért el a jegybevételi toplistán szereplő többi alkotás is: a Labor Dayt követő hétvége az amerikai mozikban ugyanis hagyományosan rossz időszaknak számít – ennek megfelelően a TOP10 helyezettjei 2-tól a 10-ig (köztük a negyedik helyezett Machete, az ötödik helyezett Hétmérföldes szerelem vagy a hatodik helyen tanyázó Pancser Police) együttesen mindössze 36,3 millió dollárt kerestek. 
 
A kaptár – Túlvilágot egyébként a magyar mozinézők is szerették: szeptember 9. és 12. között 35.683-an váltottak rá jegyet 53,65 millió forint értékben. Ezzel mintegy kétszeresen múlta felül az ezüstérmes Hétmérföldes szerelem eredményeit: a Drew Barrymore-romkomot 18.770 néző látta, akik valamivel több, mint 22 millió forintot hagytak a pénztáraknál. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
 
2010.09.13
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.