Tarolt a Tolvajok városa

Ben Affleck második nagyjátékfilmes rendezése, a Tolvajok városa c. bűndráma lett az elmúlt hétvége eredményei alapján az észak-amerikai jegybevételi toplista győztese. A heist-movie 23, 8 millió dollárra tett szert 17. és 19. között.
Mivel box office-szakértők csak 15-20 millió dolláros nyitó hétvégi bevételt jósoltak a filmnek, a győzelem nem várt volt, és magát Ben Afflecket is meglepte, aki saját bevallása szerint „megdöbbent és izgatott”, és persze nagyon elégedett a sikerrel. „Nagyon jó volt a film fogadtatása, és meg vagyok döbbenve: úgy tűnik, nagyon jól megy. El nem tudom mondani, milyen izgalmas ez! Miénk a box office első helye az USÁ-ban ezen a hétvégén... szóval el tudják képzelni a meglepetésemet!” – nyilatkozta Affleck, aki nemcsak írta (Chuck Hogan Prince of Thieves című regénye alapján) és rendezte a Tolvajok városát, de ő az egyik főszereplője is Jeremy Renner, Rebecca Hall, Jon Hamm, Blake Lively, Chris Cooper és Pete Postlethwaite oldalán a bostoni bankrablókról szóló műnek. 
 
A toplista második helyét a Könnyű nőcske című középiskolai komédia szerezte meg, 18,2 millió dollárral, de mivel a filmet szakértők korábban aranyérmesnek tippelték és úgy gondolták, 20-25 milliós bevételt is hozhat, ez az eredmény némiképp csalódást jelent (de nem a stúdiónak: ők csak 15 milliós nyitó hétvégi bevételre számítottak). Az Emma Stone főszereplésével forgatott ugyanakkor mindössze 8 millióból készült, szóval gyártási költségeit máris könnyedén behozta. A bronzérmet az M. Night Shyamalan nevével fémjelzett Ördög című horror kapta, mely 12,6 millió dollárt szedett össze az Egyesült Államok-beli és kanadai mozikban. 
 
A TOP5-be a negyedik helyen befért még a múlt heti győztes, a legújabb, 3D-s Kaptár-film, A kaptár – Túlvilág (10,1 millió dollárt keresett), míg az ötödik helyen szintén egy 3D-s opust találunk, a kritika által elmarasztalt és 9,2 milliós bevételével elég kiábrándítóan nyitó Alfa és Omega című animációs filmet. Az Alfa és Omegát október 21-én, a Könnyű nőcskét október 28-án mutatják be a magyar mozik, A kaptár 4-et pedig már szeptember 10. óta játsszák. Az eredeti tervek szerint október 21-én érkezett volna a Tolvajok városa is, ám az Affleck-film magyarországi premierjét egy későbbi időpontra halasztották. Az Ördög november 18-án veszi be a magyar filmszínházakat. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
KIEGÉSZÍTÉS: A stúdió legújabb döntése értelmében a Tolvajok városát mégis október 21-én mutatják be a magyar mozik.
 
 
 
2010.09.21
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.