57. Országos Függetlenfilm Fesztivál

Szentes, 2010. szeptember 23 - 26.
A nevezés már lezárult, de elmenni, megnézni, részt venni még lehet az ország legrégebbi filmfesztiválján, mely ezúttal Szentesen kerül megrendezésre. A Magyar Független Film és Videó Szövetség (MAFSZ) már nagy múltra tekint vissza.
Az alapítótagok 1931-ben jutottak arra az elhatározásra, hogy az összefogás eszközével a filmes alkotók fejlődhetnek és vihetik valamire. Igazuk lett. Számos elismert szakmabelit tudhatnak maguk közül valónak, de főleg nem kis eredmény, hogy a nyolcvan éve létező szervezet él és virul, szervezkedik, itt a legújabb fesztivál, mely újabb teret ad az amatőr és attól komolyabb filmeseknek.
 
A négy nap alatt rendezőkből, operatőrökből és kritikusokból álló zsűri előtt vetítik a versenyfilmeket, a megnyitó napján mindjárt medencés-diszkós parti segít, hogy összekovácsolódjon a hosszú filmes hétvégére érkezett csapat, akiket egyszerre három kiállítás és minden nap filmes szakmai konzultáció vár. Lesz ún. pálinkaverseny a hangulatért, valamint közönségtalálkozó A kis utazás c. film alkotóival, konferencia a szervezet jövőjéről, díjosztás és az említett film eredeti super8mm-es tekercseivel archív vetítés is. Jók is, viccesek is – filmeseknek tessék elnézni! 
 
hédi
2010.09.22
|


Fesztiválok

Vertigo Filmhét 2019 Budapest, 2019. július 24 - 31.

XXI. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál Budapest, 2019. augusztus 29. - szeptember 1.

New Orleans Swing Fesztivál 2019 Budapest, 2019. augusztus 30. - szeptember 1.

Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.