Végig a Városmajoron

A Déli pályaudvartól egészen a János-kórházig felfutó Városmajor utca egyrészt olyan kellemes helyek „előzetese”, mint a Kis Svábhegy vagy a Hűvösvölgy, másrészt az átmenő forgalmon túl színes történetével, erősen eklektikus összképével és változatos kínálatával önmagában is megér minimum egy sétát.
Mughal Shahi pakisztáni étterem   

Budapest XII., Városmajor u. 57  
Tel.: 1-202-4488 
Ny.:12–23h  
www.pakistani-etterem.hu
 
Adottság: A nevét a legendás mogul uralkodóktól kölcsönző Mughal Shahi étterem még 2003-ban nyitott meg, és azóta is az egyetlen pakisztáni étkezde a városban – bár vegyesen indiai és pakisztáni hely azért van még. Mivel Pakisztán muszlim ország, itt garantáltan „halal” ételeket találhatunk, és aki az indiai konyhát szereti, az itt sem fog csalódni, hiszen a két, többnyire egymással ellenséges országban elég hasonlóan főznek.  
 
Kínálat: Nem árt, ha van némi előzetes ismeretünk az indiai konyháról, és ha a pincér pakisztáni, akkor jól jön az angolnyelv-tudás is, különben a legtöbb ételnév kínaiul, akarom mondani, urduul fog hangzani és még a magyarázatot sem értjük, azt viszont elárulhatjuk, hogy a nali nehari órák hosszat párolt marhalábszár-darabokat rejt sűrű curry-szósszal tálalva, a Gulab Jaman pedig tejszínes tésztagombócokat melegen, kardamom- és cukormártásban – mi a dahlt, vagyis a vöröslencselevest ajánljuk.  
 
 
Gina cukrászda 
Budapest XII., Városmajor u. 34.  
Tel.: 06-20-492-1662  
Ny.: H–V.: 10–18h 
www.ginacukraszda.hu 
 
Adottság: Még 1986-ban nyílt meg a városmajori Gina, és mára dinamikus kis céggé nőtte ki magát, hiszen öt egységgel rendelkeznek szerte a városban és nagybani beszállítóként is funkcionálnak. Az eredeti Gina azonban szerény hely, három pici asztallal, némi talponálló résszel és rengeteg tükörrel, hogy a helyiség nagyobbnak hasson.  
 
Kínálat: A választék nyáron fagyival is bővül, a diabetikus sütik már a modernitás szelét hozzák el, a süteményekbe tűzött kis magyar zászlók pedig az idők szavát. Meglepő módon a Gina (még) nem engedett semmilyen nagy olasz vagy más nemzetiségű kávémárka csábításának, ami látszik az árakon, de sajnos a kávé minőségén is. 
 
 
Barabás kávézó 
Budapest XII., Városmajor u. 44.  
Tel.: 1-225-1388  
Ny.: K–Szo.: 10–18h 
www.barabasvilla.eu 
 
Adottság: A Barabás-villa kétségkívül a Városmajor utca igazi ékköve, és talán a legszebb esküvői helyszín az egész városban – ezt tapasztalatból tudom. A gyönyörűen felújított, klasszicista stílusú, még 1840-ben épült villa épületegyüttesében kialakított kávézó pont attól lett különleges hangulatú, hogy hatalmas üvegfelületével és könnyű faszerkezetével mer modern lenni egy ilyen patinás környezetben is.  
 
Kínálat: A galériaként is használt kávézó külsején kívül esősorban borkínálatával hívja fel magára a figyelmet, a kávé pedig természetesen remek.  
 
 
Toscana Gusto 
Budapest XII., Városmajor u. 28/A  
Tel.: 1-225-3822 
Ny: H–P: 09–19h, Szo: 09–14h  
www.toscanagusto.hu 
 
Adottság: Az üzlet 2009 elején nyílt meg, és egyik tulajdonosa Aldo Dolcetti olasz labdarúgóedző. Az itt forgalmazott termékek mindegyike kizárólagosan toszkánai, és a honlap állítása szerint minden termelővel és gyártóval közvetlen kapcsolatban állnak. Az igényes minőség és az egyediség azt is jelenti, hogy ez nem a kisnyugdíjasok törzshelye, de vannak kedvezmények, amikkel érdemes élni, mint például a szendvicsbérlet.  
 
Kínálat: A polcokon elképesztően finom és nagyon tetszetős olasz tészták, felvágottak, sajtok, borok, szószok, pástétomok, mártások, fűszerek, kávék és édességek sorakoznak, nagggyon tetszetős kézműves termékekkel kiegészítve. Persze helyben is fogyaszthatunk presszókávét, friss szendvicseket – nem sima szenyákat, hanem fantasztikus építményeket –, itt sütött friss pékárut, croissant-okat.  
 
Passage Étterem és kávézó 
Budapest XII., Maros u. 12., átjáró 
Tel.: 1-225 1270 
Ny.: H–P.: 10–22h 
www.passagecafe.hu 
 
Adottság: A Városmajor utca és Maros utca közötti átjáróban megbúvó étterem főleg arra az igazságra épít, hogy aki dolgozik, az eszik is. A célcsoport a közeli irodák lemminghada, hozzájuk igazodik a nyitva tartás és a menüsor is. Bent picit sötét van, de a kinti pár asztal kellemes.  
Vizinger
2010.09.27
|


Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.