Kedvenc helyek

Óriás: Példák hullámokra

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (12)
[ rock ] A rockzenében rejlő slágerpotenciált már a 2008-as, Jön című albumán is kiválóan kiaknázó Óriás bemutatkozó lemezéhez hasonló felfogásban, ezúttal nagy kiadóval a háta mögött váltogatja az izmosabb riffeket a szövegmatekos érzékenységgel.
A hangulat- és tempóváltásokkal izgalmassá tett korongon magabiztosan folytatja útját az Óriás. Megnyutató a tudat, hogy az új dalok bármikor ránk léphetnek, és ezért hálásak lehetünk nekik. Ha van változás a bemutatkozó lemezhez képest, akkor az azon elindult formák, az úgynevezett óriásos jelleg csiszolódása/csiszolása lehet, mert a Példák hullámokra számai legjobb pillanataikban - ezekből találunk itt bőven - a Jön megoldásaira rímelnek, de teltebben, kerekebben és folyékonyabban szólnak, kevesebb sorjával, ami legtöbbször pozitív változás. A kicsit más fefogás ellenére a Példák hullámokra folyamatosan érdekes és tartalmas anyag marad, amelyben az együttes különösebb erőlködés nélkül képes megvalósítani az elképzeléseit, vallani - vagy épp csak mesélni.
 
Egyedi Péter és zenésztársai ezúttal alaposan rátapostak a slágerpedálra, és ennek köszönhetően elég sok számba bele lehet látni a 2008-as Kellő hő vagy a Fát dönteni erejét, és fülbemászó, agybaragadó képességeit. Úgy is lehetne ezt fordítani, hogy az új lemezen nehéz gyengébb számot találni, de ez valahogy az Óriás esetében fel se merül. A dalok működnek magukban és együtt is, és az a gondolat, hogy ezt máshogy kellett/lehetett volna csinálni, valahogy messziről elkerüli az egész albumot.
 
Eddig Az egyikben ott című számból készült (kutyaperspektívás) videó, de a Példák hullámokra akármikor képes még 3-4 dalt klipalapanyagnak küldeni a népszerűség feldolgozóüzemébe. Energikus és jó ritmusban érkező dalsorával a fejlődni képes Óriás továbbra is őrzi az első lemezzel kivívott elismerést.
spéter
2010.10.06
|


Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.