Vad Fruttik – Fénystopposok - Nyerd meg az albumot!

A Vad Fruttik gyökerei még a kilencvenes évtized második felébe nyúlnak vissza, de az évek során rengeteg tehetségkutatón győzedelmeskedő formáció csak 2006-2007 táján tett szert országos népszerűségre Nekem senkim sincsen és Sárga Zsiguli című slágereivel.
A jazz, rock, blues, bossa nova és easy listening elemekből építkező, és a magyar pophagyományokat némi elektronikával modernizáló együttes a rádiós sikerek mellett lelkes koncertjeivel is fokozta népszerűségét. A még barkácskörülmények között rögzített Rózsikámnak digitálisan című 2006-os lemez után a 2008-as Egy éjszaka Bohémiában már élő hangszeres zenekari felállással készült, és ezáltal jóval egységesebb, organikusabb hangzást kapott, amint erről például a Kemikáliák című klipdal is tanúskodott. 2010 októberében aztán elkészítették a harmadik albumukat, amely a Mama Records kiadásában piacra került első album, illetve a CLS-nél megjelent második lemez után már a Megadó Kiadó gondozásában jelent meg.
 
A tizenkét számból álló Fénystopposok egy érett, karakteres, jól kidolgozott lemez lett, amelynek hatásai Máté Pétertől a Muse-ig terjednek, és amelyet bizonyára 2010 legjobb magyar albumai között emlegetnek majd, ugyanis szinte minden rajta szereplő dal potenciális sláger. A nyár közepén az album beharangozójaként debütált Lehetek én is című dal legalábbis már bizonyított, hiszen megjelenése óta jól szerepel a MAHASZ Single Track TOP 10 listáján, a dalok.hu oldalon még mindig vezeti a TOP 10-es listát, június 5-i YouTube-klippremierje óta pedig már jócskán meghaladta a 300.000-es letöltést. 
 
A Vad Fruttik mai felállása: a fő dalszerzők, Likó Marcell énekes és Kerekes Gergely gitáros, illetve a billentyűs-hangszerelő Győrffy Gyula mellett a Hock fivérek, a dobos Attila és a basszusgitáros Zoltán alkotják az együttest.  
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. október 12. - 2019. február 28.
 
február 14 - 20.
 
Budapest, Katona József Színház, február 20. 19:15
 
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.