Kedvenc helyek

Halford IV: Made Of Metal

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (4)
[ metal / rock ] Nem elképzelhetetlen, hogy a Winter Songs című karácsonyi Rob Halford lemez hallatán több rajongót Heimlich-manőverben kellett részesíteni a félrenyelt bejgli jóvoltából. A hitehagyott szimpatizánsok azonban újfent megnyugodhatnak.
Ezt már csak azért is szükséges előrebocsátani, mert a Judas Priest frontemberétől sosem álltak távol az olykor bizarr zenei kilengések. Volt már Kék Osztriga törzsvendégnek álcázott metálisten, térdnadrágos Phil Anselmo-imitátor, majd tollas-boás revütáncos Trent Reznor oldalán. Végül 2000-ben a bivalyerős Resurrection albummal visszatért gyökereihez, a vegytiszta heavy metalhoz.
 
Ami az új anyagot illeti, olyan, akár egy transformer, mely harci manőverként ételhordóvá konvertálódik: 100%-ig retró, ugyanakkor mégis eleget tesz a kor követelményeinek. A hangzás mindvégig kiváló, mégis időről időre felbukkannak olyan zenei megoldások, amelyeket a British Steel vagy a Screaming For Vengeance című Judas Priest-klasszikusok idején a rajongótábor értetlenül fogadott volna. 
 
Az Undisupted című nyitódal galopptempóival és virtuóz szólóival a Seventh Son Of A Seventh Son korabeli Iron Maident idézi, míg a Fire And Ice egy olyan power metal himnusz, mely alapjaiban reformálja meg a "true" kifejezés jelentését. A thrash-es témákkal és vokóderes énekkel operáló címadó szerzemény egy jóval modernebb és egyben szigorúbb darab. A Till The Day I Die az első track, amely képes a meglepetés erejével hatni: a bevezető egy Bon Jovi-s country-ra hajaz, majd hirtelen egy gigászi hard rock téma bontakozik ki belőle. A könnyedebb hangvételű, lírai Heartless Ozzy Osburne Shot In The Darkjával rokonítható, a védjegyszerű Halford-sikolyokkal tarkított záródal, a The Mower pedig a debütáló Fight albumon is megállta volna a helyét.
 
És bár a borítót a médiamárkt 300 forintos PC játékai közt sem látnánk szívesen, ez mit sem változat azon a tényen, hogy a Made Of Metal Rob Halford szólókarrierjének egyik legerősebb darabja.
kirsch
2010.11.02
|


Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.