Szerelmes lettem

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (13)
Kérdés, hogy Luca Guadagnino miért adott ilyen félrevezető címet filmjének – most kivételesen nem az itthoniak bénázták el a dolgot, csak hűen lefordították az eredetit. Erre azért fontos kitérnünk, mert egy esetleges csalódástól szeretnénk megkímélni mindazokat, akik a cím révén egy új tengerentúli romkomra számítanak.
Guadagnino filmje ugyanis nagyon nem hollywoodi, és még annyira sem komédia. Ellenben túlteng benne a romantika és a szenvedély, amolyan olaszosan, de szerencsére klisék nélkül.
  
A cselekmény a dúsgazdag, milánói Recchi család élete körül bonyolódik. Ahogy halad előre történet, úgy bontakoznak ki előttünk szereplőink, s lassan felsejlik, hogy kinek mi a funkciója a patriarchális modellben. A film Emma (Tilda Swinton), az orosz származású asszony – akinek arisztokratikus visszafogottsága mögött egy tépelődő, bizonytalan, szeretetre és szerelemre vágyó nő rejtőzik – szemszögéből láttatja a többiek életét és egymáshoz fűződő viszonyaikat. A cselekményt az ő személyiségének fejlődése, és vágyai megfogalmazódása alakítja, a történet tétje pedig, hogy sikerül-e kiszabadulnia a biztonságos, de üres élet börtönéből, és kérni egy új esélyt a sorstól. A válasz Antonio személyében érkezik, de a tiltott szerelemért végül mindenkinek nagy árat kell fizetnie.  
 
Bár az ibseni Babaház-tematika újragondolt feldolgozása egy kicsit vontatottra sikerült, Guadagnino következetesen, a feszültséget jól adagolva vezeti végig a nézőt a történeten, a koherens képi világ és hangulat pedig külön dicséretet érdemel.  
zsinora
2010.11.17
|
Io sono l'amore
olasz filmdráma, 120 perc, 2009
Mélyen szenvedélyes és romantikus film a nagy szerelemről Milánó milleneumakor.
Rendező:

Luca Guadagnino

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2010. november 25.


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:15
A szülésznő terve
amerikai thriller, 2018
18:20
Godzilla
amerikai akció, sci-fi, 1998
18:35
Ne beszélj Irene-nal!
kanadai vígjáték, 2017
18:35
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
19:00
Őrült nők ketrece
francia-olasz vígjáték, 1978
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.