Novák Valentin: Ecettel savanyítok – Memento Móni

A mozgássérültek világába kalauzoló novelláskötet, melynek minden egyes darabja a mozgássérülten születők vagy azzá válók útkeresését mutatja be.
A történetek… 
 
Főhősei (és nem mellékszereplői, mint más történetekben általában) egytől egyig kerekes székben élő fiatalok, akiknek olyan problémákkal is meg kell küzdeniük, amire más, nem fogyatékkal élő ember talán soha életében nem is gondolna. Novák Valentin novelláinak legfőbb erénye, hogy képes a társadalom peremére sodortakat a középpontba állítani, hitelesen tükrözni azokat az élethelyzeteket, amelyekbe gyakran mi magunk kényszerítjük őket azzal, hogy segítség helyett elfordulunk tőlük és kirekesztjük őket. A történetek ugyanakkor rámutatnak arra is, hogy a mozgássérültek világa valójában semmiben sem különbözik: ugyanannyira része az életüknek a Fekete Lyuk, a pláza vagy épp egy házibuli.  
 
A szerzőről 
 
Novák Valentin 1969-ben született, éveken át a Börtönújság riportereként járta az ország börtöneit, majd 1999 és 2001 között a Mozgássérültek Állami Intézetében dolgozott nevelőtanárként. Az itt szerzett élményei adták, adják az ihletet mozgássérültekről szóló novelláihoz.  

Pont Kiadó, 1720 Ft
Nina
2010.12.06
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.