Winston Churchill: Savrola

A Metropolis Média kiadó legújabb, Nobel-díjas szerzőket bemutató sorozatának nyitó darabja, mely – az elsősorban Anglia miniszterelnökeként ismert – Winston Churchill egyetlen regénye.
Churchill és az irodalmi Nobel-díj?
 
Bár a világ az 1874-ben született Winston Churchillt politikusként és háborús stratégaként tartja számon, irodalmi munkásságáért is részesült elismerésben: 1953-ban kapta meg a Nobel-díjat nagyívű és termékeny történetírói munkásságáért.  
 
A Savrola mint irodalomtörténeti kuriózum… 
 
Abból a szempontból feltétlenül, hogy Churchill egyetlen regényéről van szó, amit még 23 éves ifjúként írt. Az eredetileg folytatásokban megjelent mű egy elképzelt európai országban, Laurániában játszódik, ahol utolsó napjait éli az öt éve tartó diktatúra, de az ezt megbuktató forradalmárok (akiknek vezetője Savrola) uralma sem ígérkezik sokkal jobbnak.  
 
A sorozatról… 
 
A Metropolis Média Nobel-díjas szerzők magyarul eddig még nem megjelent vagy nehezen hozzáférhető regényeit adja ki. A 27 kötetesre tervezett sorozat további két darabja (Kipling Fekete és fehér, Anatole France A pingvinek szigete című művei) már meg is jelent, a folytatásban többek között Heinrich Böll, Luigi Pirandello, Nadine Gordimer műveire lehet számítani.  

Metropolis Média, újságárusoknál: 690 Ft, könyvesboltokban: 2990 Ft
Nina
2010.12.06
|


14 festő Békéscsabáról.
Budapest, Artézi Galéria, február 23. - március 22.

Dreams Upon Waking.
Budapest, Műtő, február 21. - március 4.

Solti Gizi emlékkiállítás.
Budapest, Fészek Művészklub, február 19. - március 15.

Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.