Kedvenc helyek

Örökre elbúcsúzik a Judas Priest

A heavy metal egyik nagyágyúja több mint negyven év után végleg befejezi működését, a zenekar búcsúturnéval köszöni meg a közönségének az elmúlt évtizedek támogatását.

Kapcsolódó cikkek

A Judas Priest a heavy metal veteránja, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnagyobb hatású együttese a műfajban. A brit zenekar 1969-es megalakulása óta 16 stúdiólemezt jelentetett meg, és több mint 40 milliót adott el albumaiból, rajongói a formáció egyik dala után előszeretettel csak a Metal Isteneinek nevezik őket. A négyoktávos hangterjedelemmel rendelkező frontember, Rob Halford, és az együttes alapító tagjai, K.K. Downing és Ian Hill jövőre 60 évesek lesznek, és úgy érezték, eljött az idő, hogy visszavonuljanak a metaltól.

A Judas Priest hivatalos oldalán a zenekar bejelentette, hogy utolsó turnéjára készül, s a 2011-ben induló nagyszabású koncertsorozat az összes fontos nagyvárost érinti a világon, hogy minden rajongó megkapja a lehetőséget egy utolsó Judas Priest-koncert megtekintésére.

Első körben európai fesztivál fellépéseket jelentettek be, a zenekar hamarosan további részletekkel szolgál a búcsúturnéról.

 
NME
2010.12.08
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.