Kedvenc helyek

Jim Morrison kegyelmet kapott

A Doors néhai frontemberét felmentették a 41 évvel ezelőtt történt hírhedt miami koncertet követően indított bírósági perben. A döntést Florida állam kormányzója, Charlie Christ és a kegyelmi testület hozta meg.
Két évvel halála előtt, 1969-ben Jim Morrison jókora botrányt kavart a Doors Miamiban rendezett koncertjén. A közönség elé meglehetősen ittas állapotban érkező énekes élete egyik legemlékezetesebb színpadi fellépését produkálta, csúnyán beszélt, nemi szervét mutogatta, cukkolta a közönséget, és állítólag még a promóterrel is összeverekedett. A koncerten a közönség is partner volt a botrány okozásban, így végül a rendőrségnek kellett közbelépnie, Morrisont pedig bíróság elé citálták.

Az énekest néhány vádpont alól felmentették ugyan, ám profanitás és nem megfelelő viselkedése miatt végül 500 dolláros bírságra, és féléves börtönbüntetésre ítélték. Az énekes fellebbezett a büntetés ellen, de mielőtt meghozták volna a másodfokú határozatot, Morrison 1971 nyarán Párizsban meghalt.

Florida hamarosan leköszönő kormányzója jelezte: kész posztumusz kegyelmet adni Morrisonnak, mielőtt lelép hivatalából. A floridai december 9-i állami vezetőségi ülésen, egy nappal a legendás sztár 68. születésnapja előtt hozta meg ítéletét, és az indítvány megkapta a megfelelő mennyiségű támogató szavazatot.

A Doors még élő tagjai, Robbie Krieger és Ray Manzarek elismerték, hogy Morrison nagyon részeg volt az ominózus koncerten, megvált néhány ruhadarabjától, egy rendőr sapkáját a közönség közé dobta, és egy színpadra vezetett bárányon poénkodott, de a nemi szervét nem mutogatta, a bíróságon pedig éppen emiatt kapott súlyos ítéletet.

(NME)

 
2010.12.11
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.