Kedvenc helyek

Easy Star All-Stars: Dubber Side Of The Moon

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
[ dub / dubstep ] Az Easy Star All-Stars hét éve adta ki első, Dub Side Of The Moon című bemutatkozó lemezét, mely a Pink Floyd The Dark Side Of The Moon című albumának dub/reggae újragondolása volt. Aztán később ezt egy Beatles albummal is megcsinálták.
Az új lemez is szívesen tölti közel egy óráját a lassított mozgásban sokfelé egyszerre terjedő, elektronikusabb dub világában úgy, hogy ezúttal az első album dalait neves producerek gondolják tovább. A Pink Floyd és a Radiohead OK Computere után a Sgt. Peppers-t célkeresztbe állító Easy Star All-Stars-tól valószínűleg senki sem várt mást, mint egy újabb feldolgozás-lemezt, de az együttesnek még erre is sikerült kétszeresen rálicitálnia, hiszen saját feldolgozásait dolgoztatta fel olyan producerekkel, zenészekkel, mint Adrian Sherwood, a Dreadzone, Mad Professor vagy Alchemist.
 
Utóbbi és a Dubber Side Of The Moonon átértelmező kollegaként dolgozó Kalbata a dubstep felé lökik a lemezt a Money és az Any Colour You Like című számokkal, de alapvetően sokkal több időt töltünk a klasszikusnak nevezhető dub fogalmai között; szerencsére - vagy nem szerencsére, mindenki döntse el maga - nem akar minden áron aktuális lenni az anyag. A visszhangok stabilan beásott tüzérségi állásáiból kapjuk rendesen a lassan fakuló, vissza-vissza erősődő hangokat, és természetesen itt is gyakori vendégek a játékos csilingelések, csengettyűk, a végtelenbe nyújtott ragga sorok és például a Step It Pon The Rastaman Scene-ben a magukat a bőr alá bevevő és ott kellemesen bizsergő basszusok.
 
A gonosz előítéletekkel nem sokat törődve a Dubber Side Of The Moon eredeti album képes maradni, és a sokfelől érkező vendégeknek köszönhetően az egyébként meglehetősen gyakori tagváltásokkal operáló Easy Star All-Stars új lemezén többek között a dub sokféleségével ismerkedhetnek, akik a dub sokféleségével szeretnének ismerkedni. Érdemes.
spéter
2011.01.01
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.