Kedvenc helyek

VA: Jalapeno Funk Vol. 3

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (1)
[ disco / funk ] Ha van olyan zene, amely képes elég forró lenni ahhoz, hogy a mexikói gyökerekkel bíró chilipaprikához hasonlítsák, akkor az elektomossággal ütött funk ilyesmi lehet, és ezt a válogatáslemezt készítő Trevor Mac jól bele is keni a fülébe mindenkinek.
A harmadik fejezetét megélő gyűjteményes sorozat ezúttal olyan előadókat sorakoztat fel chillipaprikás coverartja mögé, mint a Kraak & Smaak, Dr Rubberfunk, Max Sedgley vagy a Basement Freaks. Bónuszként pedig - házibulibarát módon - a sorozatot három éve rendezgető Trevor Mac egy órás mixét kapjuk, az albumon korábban hallott számok főszereplésével.
 
A diszkóval találkozó funk saját erejéből merítve, kitartó módon tapossa végig a Jalapeno Funk harmadik részét, és a jól ismert kombináció erejében bízva az album közepéig nem is igazán lép ki a bevett formák és megoldások köreiből.
 
Itt érkezik a What Makes Ya Dance című szám, ahol a határozottabb basszusmorgás vezet a korábban is hallott kolompok és a többi ütős közé. Ettől a ponttól kezdve egyre több remix érkezik, melyek pörgetnek is valamennyit a tempón, sőt rövid időre még a breakbeat közelébe, mitöbb, - a Trouble Woman remix-változatának köszönhetően - még kimondottan electro house-os pillanatokig is eljutunk, ami ha azt vesszük, nagyon is szép eredmény egy alapvetően funk és disco motívumokra támaszkodó lemeztől - és ezek az elemek persze ebben a számban is fontos alkotórészek maradnak.
 
Trevor Mac kellemes és ártalmatlan válogatása otthoni háttérzene ugyanúgy lehet, mint - néhány pillanatában - klubdöngető izmozás, kockázatot viszont egyáltalán nem vállal, és idézőjelesen extrém megmozdulásaiban is érezhetőek azok a szűk határok, amelyek a lemezre kerül dalok listáját alakították.
spéter
2011.01.13
|


Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.