Alexandre Dumas: A három testőr

Az idősebb Dumas klasszikus kalandregénye. A szerző esetünkben nem is olyan egyértelmű, hiszen a legújabb irodalomtörténeti kutatások szerint A három testőrt valójában nem is Dumas, hanem titkára, Auguste Jules Maquet írta. Erről népszerű formában bővebben a Dumas c. nagyjátékfilmben hallhattunk.
Ármány és szerelem
 
Az „Egy mindenkiért, mindenki egyért!” csatakiáltást szinte mindenki ismeri – ez a három testőr, Athos, Porthos és Aramis, illetve cimborájuk, D’Artagnan jelmondata. És mindennek a gyakorlatban való alkalmazását izgulhatjuk végig ebben a könyvben, minden kalandregények archetípusában. A három testőrben van gyilok, cselszövevény, szerelem, hősies férfiak, álnok és tiszta asszonyok, tragédiák, de nem kevés humor is. 
 
Jön!  
 
A korábbi filmes feldolgozások után még az idén megnézhetjük 3D-ben is A három testőrt, Paul W. S. Anderson rendezésében, olyan színészekkel, mint Milla Jovovich vagy Orlando Bloom
 
Kiknek ajánlható?  
 
Azoknak, akik a film érkezése előtt fel akarják frissíteni az eredetiről való emlékeiket, illetve mindenkinek, akinek valamilyen oknál fogva kimaradt az ifjúságából, mert a kötelező olvasmányok összeállítói ezúttal sem tévedtek: ezt valóban olvasni kell! 

Európa Könyvkiadó, 3800 Ft
fürkész
2011.01.10
|

Kapcsolódó cikkekJáték
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Ma este Cristina Branco a @momkult -ban. Portugál angyalhangú díva és fantasztikus zenészek veszik át a hatalmat a színpad felett. @cristinabrancoficial #cristinabranco #koncertajanlo #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.