Kedvenc helyek

Ke$ha: Cannibal

est.hu:
5/10
|
olvasói
2/10 (5)
[ pop ] A kétezres évek vége felé megerősödött electro- és szintipop-vonulat egyik illusztris képviselője, Ke$ha azon előadók egyike, akik nem a hullám előidézésében, csak a meglovagolásában vettek részt. A lány szinte azonnal sikert aratott, így a debütáló album, az Animal után máris itt a Cannibal című EP, melyen kilenc új szám hallható.
Ke$ha nem csak a számok hangszerelését tekintve sorakozik be Lady Gaga mögé, abban a vonásában is hasonlít rá, hogy a The Fame hatalmas sikere után Gaga is azonnal kiadta a kiegészítő, de önálló munkaként is helytálló The Fame Monstert. És hogy mit nyújt a Cannibal? A zsibbasztó mennyiségű autotune mellett például néhány slágert: ami az Animalon a Tik Tok volt, az most a We R Who We R, mely tinci-táncba csábítja a diszkók népét Bakonysárkánytól Ököritőfülpösig. A címadó Cannibal sem egyszerű falat, a bizarr hangokból álló bridge-rész intenzív lejátszásával például egy viszonylag egészséges idegrendszer is pillanatok alatt leamortizálható. Lehet, hogy vannak idegesítőbb számok is, de ki meri megkeresni őket?  
Azért ne legyünk igazságtalanok, vannak pozitív vonásai is a kiadványnak. A vitriolos és vitriolosnak szánt szövegek például ilyenek. Bár Ke$ha-ban annyi a rock'n'roll-faktor, mint egy idősödő koalamaciban, ne feledjük, hogy az ő célközönsége főként olyan nőnemű egyedekből áll, akik épp az ő segítségével lépik meg a Hannah Montana utáni első lépcsőfokot, márpedig nekik ez a szövegvilág is igen szókimondónak tűnhet. Az első tíz percben például máris elhangzik az "anus" kifejezés, mely első hallásra elég vad dolognak tűnik, az viszont sokat ront az imágó hitelességén, hogy akiket az egyik számban elküld a pokolba, azok szerelméért pár perccel később már könnyes szemmel sír.
 
A kilencvenes évek kommersz popzenéjét is megidéző dalok zöme különösebb csinnadratta nélkül sorakozik be a dancepop trendbe, és bár néhány pillanatban groteszkebb a lemez, mint egy parlamenti közvetítés, a célközönségnek nem lesz panasza, elvégre ők táncolnak majd ezekre a sekélyes dalokra, nem a mogorva kritikusok.
fejes
2011.02.05
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.