Kedvenc helyek

Ismét Budapesten koncertezik Carlos Santana

A mexikói-amerikai gitáros július 5-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik világkörüli turnéja keretében, jelentette be a koncertet szervező Live Nation csütörtökön.
Santana szinte hazajár Magyarországra, Budapesten 1983-ban, a régi Budapest Sportcsarnokban játszott először, legutóbb pedig 2008 júniusában 300 ezer ember láthatta  a Kapcsolat-koncerten a Felvonulási téren. A július 5-i lesz a gitáros tizenegyedik magyarországi fellépése.


Idei koncertsorozatát márciusban ázsiai és ausztráliai helyszíneken kezdi, április 20. és május 1. között nyolc estén át a Las Vegasban lép fel, júniustól pedig európai állomások következnek.

Zenekarában Tommy Anthony (gitár, vokál), Dennis Chambers (dobok), Jeff Cressman (harsona), Tony Lindsey (vokál), David Mathews (billentyűk), Bill Ortiz (trombita), Karl Perazzo (ütőhangszerek), Raul Rekow (konga, ütőhangszerek), Benny Rietveld (basszusgitár) és Andy Vargas (vokál) szerepel.Santana egyesítette az amerikai gitárzenét a latin és a karibi zenei motívumokkal, de stílusában jelen van az afro-pop, az afro-beat, a blues, a folk, a soul, a dzsessz és sok más is. Pályafutása során több mint 90 millió lemezt adott el, tíz Grammy-díjat és három latin Grammy-t nyert; 1998-ban beválasztották a rock and roll hírességek csarnokába. 


 
2011.02.03
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.