Kedvenc helyek

Chase & Status: No More Idols

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (3)
[ drumandbass / dubstep / grime ] More Than A Lot című albumukkal nehezen überelhető erővel indítottak karriert a londoniak. A No More Idols - címével némileg szembe menve - olyan sokat ígérő vendégekkel igyekszik megfelelni a várakozásoknak, mint Tinie Tempah, Plan B vagy épp Cee-Lo Green.
A vállizomból bántott rockgitárok és a végtelenül magabiztos grime is barátkozik itt a brit páros alapértelmezett drumandbass formáival. A basszusnehéz zúzásból természetesen a dubstep sem maradhat ki - a kapcsolódó éneksávról itt és most például Dizzee Rascal gondoskodik.


A korábban megismert struktúrákhoz hasonlóan érkeznek finom felvezetéssel kínált darabok, melyekből aztán néhány másodperccel később ömleni kezdenek a kedves gonoszsággal szórakoztató mélyek, a klubhimnuszoktól egyáltalán nem idegen, magasba tartó vokálok és az a szinte mindegyik számra jellemző szerkesztési mód, ahol a lassabb, dallamközpontúbb indulást kontrasztosan követő dropok felhasználóbarát módon igyekeznek megzavarni a nyugalmat.


Ez a séma talán a kelleténél határozottabban van jelen a No More Idols tételeinek többségében, és bár a Chase & Status ezzel eléri, hogy azonnal felismerhető, csak rájuk jellemző formába fogalmazzák akaratukat, a sokat ismételt húzás idővel veszít erejéből - ettől függetlenül a lemez elejétől a végéig hatni képes anyag marad.
 
A Chase & Status zenei mikéntjeinek és a munka mögötti motivációk megfejetéséhez valószínűleg nem kell komolyabb energiákat mozgósítani, hiszen a No More Idols partibarát hangosbeszélőjébe igencsak magas nyomáson ömlenek befelé a biztató szavak: "Táncolj, ha kedves az életed!".


Az új album egy olyan, a trendekhez igazodó visszatérés, mely egyrészt saját karakterrel bír, másrészt könnyen feldolgozható és slágeres tartalommal ösztönöz az ellentmondást nem tűrő, széles mozdulatokkal hozható büntetésre.
spéter
2011.02.10
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.