Kedvenc helyek

Talib Kweli: Gutter Rainbows

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
[ hiphop ] Az underground hiphop világában már több mint tizenöt éve jelen lévő Talib Kweli nevének jelentése "a kereső" illetve "a tudás és az igazság tanulója". A producer Hi-Tekkel és a Black Star nevű formációban Mos Deffel is együtt dolgozó rapper ötödik szólólemezén kimondja: bizony a családnál és a barátoknál fontosabb dolog nincs ezen a világon.
A részletgazdag, soulból is gyakran dolgozó, változatos beatek felett kiegyensúlyozott munkával folyamatosan jelen lévő Talib Kweli nem tolakszik az előtérbe, nem akar minden áron meggyőzni a saját igazáról, mégis magára irányítja a figyelmet, ahogy az általa megfogalmazott értékek és értéktelenségek között halad előre albumának dalaival együtt.

A rapper a mainstream zeneipartól magát függetlenítve jelentette meg a Gutter Rainbows-t, így az önmegvalósítás is alapértelmezett lehetőség itt, ami természetesen túl magas labda volt ahhoz, hogy ne csapják le.

Talib Kweli egyik legjobban sikerült húzása a Gutter Rainbows történéseinek során, hogy a kritikáit is képes higgadtan kommunikálni, ettől aztán a csapkodás helyét a gondolkodás, az izmokét pedig kényelmes, csillogó alapok veszik át. Az érzelmek és az indulatok gondosan megszűrve érkeznek, nem dominálják a számokat, de annyira mindenképpen jelen vannak, hogy élettel töltsék meg a különböző formákat. A saját erősségeivel és gyengéivel is tisztában lévő album arányos és dallamokat is bátran alkalmazó sorai lebegő könnyedséggel körítik a beateket, sokoldalú összhangot adva ezzel.
 
A tizenhárom producer kezéből kikerült tizennégy szám közel egy órájának tereiben Kweli otthonosan mozog, és az önbizalom meg a nyugalom kényelmes közelségében, minden agresszió nélkül alakítja mondanivalóját. A formás alapok és a rapper megnyerő modorban hozott szövegei erős és kellemes egységet alakotnak.
spéter
2011.02.11
|


Játék
Mi van a bőrünk alatt? A kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa testünk felépítését.
Emese Kiss// Weronika Gesicka (Budapest FotóFesztivál) #art #pestiest http://est.hu/cikk/133882/budapest_fotofesztival_negyedszer
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.