Jákob rabbi kalandjai

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (13)
Hogy a vegytiszta ripacskodás a legritkább esetben szórakoztató, arra számtalan példát lehetne hozni. (Pláne hazai színtérről.) Louis De Funes zsenialitását azonban mi sem mutatta jobban, hogy ezzel együtt is végtelenül szórakoztató bírt lenni.
Victor Tukán – régebbi szinkronos verziókban Fakopáncs - nem az előítéletek embere. Legyen az ember színesbőrű, zsidó vagy arab, a francia gyárost mindez nem zavarja - egészen addig, amíg mindenki marad a saját hazájában. A sors azonban úgy hozza, hogy Victor, útban lánya esküvőjére, számtalan olyan kalandba keveredik, melyek megkérdőjelezik megrögzött előítéleteit.  
 
Először is megtudja, hogy hűséges sofőrje, Salamon valójában zsidó. Majd őt nézik négernek, amikor arca véletlenül bekormozódik. Mindezek tetejébe balesetet szenvednek és amikor Victor segítséget próbál szerezni, egy arab fickóval hozza össze a sors, aki terroristák elől menekül. Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve mindketten rabbinak öltöznek, s nem sokkal később egy zsidó családi ünnep kellős közepén találják magukat. 
kirsch
2011.02.18
|
Les aventures de rabbi Jacob
francia vígjáték, 95 perc, 1973
Egy előítéletes francia gyáros útikalandjai vallási és etnikai kisebbségekkel, valamint zsarukkal és merénylőkkel. Louis de Funes kedvelőinek!
Rendező:

Gérard Oury

Színész:

Louis de Funes
(Victor Pivert)

Suzy Delair
(Germaine Pivert)

Marcel Dalio
(Jacob rabbi)

Miou-Miou
(Antoinette Pivert)

Claude Giraud
(Mohamed Larbi Slimane)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.