Túladagolta magát a producer?

Holtan találták csütörtök reggel a Narnia krónikái-filmek executive producerét, Perry Moore-t New York-i otthonában. A New York Daily News beszámolója szerint a 39 éves filmes szakember halálát minden bizonnyal túladagolás okozta.
Moore-t Soho-beli lakása fürdőszobájában találta meg eszméletlenül partnere, Hunter Hill – állítja a lap. A segélykérésre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség tájékoztatása szerint még nem határozták meg a halál pontos okát, de a Daily Newsban idézett forrás úgy tudja, Moore Oxycontin-túladagolás miatt hunyt el. 
 
„Sokkos állapotban vagyunk” – nyilatkozta a lapnak Bill Moore, a halott producer édesapja, aki azt is elmondta, hogy előző éjjel még beszélt a fiával. „Nagyszerű hangulatban volt... Erre senki sem számított” – tette hozzá. 
 
A homoszexualitását nyíltan vállaló Moore élettársával, s egyben üzleti partnerével, Hunter Hill-lel együtt írta és rendezte a Lake City című 2008-as filmet, amit Sissy Spacek és Rebecca Romijn főszereplésével forgattak. A filmes írt egy könyvet is, Hero címmel, ami a világ első meleg tini szuperhőséről szól. 
 
Legnagyobb visszhangot kiváltó munkája mégis a három Narnia krónikái-film (Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, Narnia krónikái - Caspian herceg, Narnia krónikái - A Hajnalvándor útja), melyek világszerte összesen több mint 1,5 milliárd dollárt hoztak. 
 
Perry (eredetileg William) Moore Virginia Beachen nőtt fel, a Virginia Egyetemen végzett angol szakon, majd a Fehér Házban tevékenykedett Clinton elnök gyakornokaként. Később az MTV és a VH1 zenei tévécsatornák tehetségkutató és fejlesztési osztályán dolgozott, de munkatársa volt a The Rosie O’Donnell Show-nak is. Ted Demme rendező és Joel Stillerman producer oldalán is dolgozott; ezt követően csatlakozott a Walden Mediához, melynek munkatársaként segített megszerezni C.S. Lewis Narnia-regényeinek jogait. 
 
 
 
(TheWrap)
 
 
 
2011.02.19
|


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
18:15
Dirty Dancing 2. (Piszkos tánc 2.)
amerikai romantikus dráma, 2004
18:20
A csodálatos Pókember
amerikai akciófilm, 2012
18:50
Az olasz munka
angol krimivígjáték, 1969
18:50
Danny Collins
amerikai dráma, 2015
19:00
Árvaház
spanyol-mexikói horror, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.