Túladagolta magát a producer?

Holtan találták csütörtök reggel a Narnia krónikái-filmek executive producerét, Perry Moore-t New York-i otthonában. A New York Daily News beszámolója szerint a 39 éves filmes szakember halálát minden bizonnyal túladagolás okozta.
Moore-t Soho-beli lakása fürdőszobájában találta meg eszméletlenül partnere, Hunter Hill – állítja a lap. A segélykérésre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A rendőrség tájékoztatása szerint még nem határozták meg a halál pontos okát, de a Daily Newsban idézett forrás úgy tudja, Moore Oxycontin-túladagolás miatt hunyt el. 
 
„Sokkos állapotban vagyunk” – nyilatkozta a lapnak Bill Moore, a halott producer édesapja, aki azt is elmondta, hogy előző éjjel még beszélt a fiával. „Nagyszerű hangulatban volt... Erre senki sem számított” – tette hozzá. 
 
A homoszexualitását nyíltan vállaló Moore élettársával, s egyben üzleti partnerével, Hunter Hill-lel együtt írta és rendezte a Lake City című 2008-as filmet, amit Sissy Spacek és Rebecca Romijn főszereplésével forgattak. A filmes írt egy könyvet is, Hero címmel, ami a világ első meleg tini szuperhőséről szól. 
 
Legnagyobb visszhangot kiváltó munkája mégis a három Narnia krónikái-film (Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, Narnia krónikái - Caspian herceg, Narnia krónikái - A Hajnalvándor útja), melyek világszerte összesen több mint 1,5 milliárd dollárt hoztak. 
 
Perry (eredetileg William) Moore Virginia Beachen nőtt fel, a Virginia Egyetemen végzett angol szakon, majd a Fehér Házban tevékenykedett Clinton elnök gyakornokaként. Később az MTV és a VH1 zenei tévécsatornák tehetségkutató és fejlesztési osztályán dolgozott, de munkatársa volt a The Rosie O’Donnell Show-nak is. Ted Demme rendező és Joel Stillerman producer oldalán is dolgozott; ezt követően csatlakozott a Walden Mediához, melynek munkatársaként segített megszerezni C.S. Lewis Narnia-regényeinek jogait. 
 
 
 
(TheWrap)
 
 
 
2011.02.19
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Filmek a TV-ben
18:10
Bella Vita
német vígjáték, 2010
18:15
A skarlát betű
amerikai romantikus filmdráma, 1995
18:25
Bekerítve
spanyol háborús film, 2017 (feliratos)
18:35
Buliszerviz
amerikai vígjáték, 2002
18:40
A kezdő
amerikai vígjáték, 2015
Magic Sword: idahoi synthwave a Dürer Kertben ma este. @magicswordmusic @a38ship @durer_kert #synthwave #magicswordmusic #magicsword #zeneajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.