Meghalt Walter Seltzer

96 éves korában elhunyt Walter Seltzer, újságíróból lett producer. A filmes múlt pénteken távozott egy kaliforniai öregek otthonában; a Motion Picture & Television Fund illetékeseinek közlése szerint halálát végelgyengülés okozta.
Walter Seltzer 1914. novemberében született Philadelphiában, egy mozitulajdonos és -üzemeltető fiaként (két bátyja pedig a filmes hirdetések területén dolgozott, később nagyfilmes produkciókban is benne voltak). Seltzer maga a harmincas évektől az ötvenes évekig a filmes publicisztika területén tevékenykedett, hollywoodi sajtóügynökségeknél dolgozott (három-négy év kivételével, amikor a II. világháború alatt a haditengerészetnél szolgált). Az MGM sajtóosztályán olyan hírességek közelében látta el munkáját, mint Joan Crawford, Greta Garbo vagy Clark Gable. Később átment a Warner Bros.-hoz és a Columbia Pictureshöz. 
 
Az ötvenes évek végén átnyergelt a filmgyártás területére. Marlon Brando független produkciós cégénél, a Pennebaker, Inc.-nél lett executive producer, de dolgozott Charlton Heston filmgyártó társaságánál is. A hatvanas-hetvenes években olyan kultikus alkotások elkészülténél működött közre, mint A félszemű Jack, a Párizs blues, A magányos cowboy, Az Omega ember vagy a Zöld szója. 1962-ben saját produkciós céget alapított – az utóbbi pár filmet már ennek berkeiben gyártotta. A nyolcvanas évektől kezdve leginkább mint a fent említett alapítvány, a Motion Picture & Television Fund egyik legsikeresebb munkatársa ismert: egyik kampánya során 50 millió dollárt gyűjtött a szervezetnek, melynek egyébként a vagyonkezelési osztályán dolgozott. 
 
 
 
(TheWrap, wenn)
 
 
2011.02.21
|


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében.
Filmek a TV-ben
18:15
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
18:15
Fedezd fel Forrestert
amerikai film, 2000
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
18:55
Halálos iramban
amerikai akciófilm, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.