Meghalt Walter Seltzer

96 éves korában elhunyt Walter Seltzer, újságíróból lett producer. A filmes múlt pénteken távozott egy kaliforniai öregek otthonában; a Motion Picture & Television Fund illetékeseinek közlése szerint halálát végelgyengülés okozta.
Walter Seltzer 1914. novemberében született Philadelphiában, egy mozitulajdonos és -üzemeltető fiaként (két bátyja pedig a filmes hirdetések területén dolgozott, később nagyfilmes produkciókban is benne voltak). Seltzer maga a harmincas évektől az ötvenes évekig a filmes publicisztika területén tevékenykedett, hollywoodi sajtóügynökségeknél dolgozott (három-négy év kivételével, amikor a II. világháború alatt a haditengerészetnél szolgált). Az MGM sajtóosztályán olyan hírességek közelében látta el munkáját, mint Joan Crawford, Greta Garbo vagy Clark Gable. Később átment a Warner Bros.-hoz és a Columbia Pictureshöz. 
 
Az ötvenes évek végén átnyergelt a filmgyártás területére. Marlon Brando független produkciós cégénél, a Pennebaker, Inc.-nél lett executive producer, de dolgozott Charlton Heston filmgyártó társaságánál is. A hatvanas-hetvenes években olyan kultikus alkotások elkészülténél működött közre, mint A félszemű Jack, a Párizs blues, A magányos cowboy, Az Omega ember vagy a Zöld szója. 1962-ben saját produkciós céget alapított – az utóbbi pár filmet már ennek berkeiben gyártotta. A nyolcvanas évektől kezdve leginkább mint a fent említett alapítvány, a Motion Picture & Television Fund egyik legsikeresebb munkatársa ismert: egyik kampánya során 50 millió dollárt gyűjtött a szervezetnek, melynek egyébként a vagyonkezelési osztályán dolgozott. 
 
 
 
(TheWrap, wenn)
 
 
2011.02.21
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.