Meghalt Gary Winick

Mindössze 49 éves korában vasárnap elhunyt Gary Winick amerikai rendező, producer, a Levelek Júliának és A csajok háborúja direktora. A filmes rákbetegségben szenvedett, de több barátja és kollégája is azt hitte, legyőzte a végzetes...
...kórt, halála így váratlannak tekinthető. „Ez egy olyan harc volt, amiről azt hittük, hogy megnyerte” – nyilatkozta Winick szóvivője. Ahogy Matt Dentler filmforgalmazó szakember, az elhunyt rendező egy kollégája fogalmazott Twitter-oldalán: „túl későn halt meg ahhoz, hogy bekerülhessen az Oscar-megemlékezésbe (a vasárnap este lezajlott Oscar-gálán a hagyományoknak megfelelően összeállításban emlékeztek meg az előző díjátadó óta eltelt év filmes halottjairól – a szerk.), viszont minden más tekintetben fájóan korán ment el”
 
Gary Winick pályáját független filmesként kezdte, de később olyan mainstream produkciókat rendezett, mint a Hirtelen 30, a Malac a pácban, A csajok háborúja vagy a Levelek Júliának. A független filmektől azonban ezen idő alatt sem fordult el: producerként több alkotás (Visszajátszás, Menekülés az életbe, A bőség földje, Facér Jimmy) megszületésénél is tevékenykedett. 
 
Az alkotó további fontosabb filmjei közé tartozik az Édes kis semmiség című romkom, a Jelbeszéd, a Mostohám a zsánerem című független produkció, producerként pedig a Nagydumás kiscsajok. A nagyvászon mellett kisképernyőn is dolgozott: rendezett egy-egy epizódot a Ki ez a lány? és a Rúzs és New York című sorozatokból is. Rendezői és produceri munkássága mellett Winick vágóként és íróként is működött. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
 
2011.03.01
|


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Filmek a TV-ben
21:00
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
21:00
Gengszterosztag
amerikai akciófilm, 2013
21:00
Utazás a Föld középpontja felé
amerikai kalandfilm, 2008
21:00
Mary Shelley: Frankenstein
amerikai-angol thriller, 1994
21:00
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.