Meghalt Gary Winick

Mindössze 49 éves korában vasárnap elhunyt Gary Winick amerikai rendező, producer, a Levelek Júliának és A csajok háborúja direktora. A filmes rákbetegségben szenvedett, de több barátja és kollégája is azt hitte, legyőzte a végzetes...
...kórt, halála így váratlannak tekinthető. „Ez egy olyan harc volt, amiről azt hittük, hogy megnyerte” – nyilatkozta Winick szóvivője. Ahogy Matt Dentler filmforgalmazó szakember, az elhunyt rendező egy kollégája fogalmazott Twitter-oldalán: „túl későn halt meg ahhoz, hogy bekerülhessen az Oscar-megemlékezésbe (a vasárnap este lezajlott Oscar-gálán a hagyományoknak megfelelően összeállításban emlékeztek meg az előző díjátadó óta eltelt év filmes halottjairól – a szerk.), viszont minden más tekintetben fájóan korán ment el”
 
Gary Winick pályáját független filmesként kezdte, de később olyan mainstream produkciókat rendezett, mint a Hirtelen 30, a Malac a pácban, A csajok háborúja vagy a Levelek Júliának. A független filmektől azonban ezen idő alatt sem fordult el: producerként több alkotás (Visszajátszás, Menekülés az életbe, A bőség földje, Facér Jimmy) megszületésénél is tevékenykedett. 
 
Az alkotó további fontosabb filmjei közé tartozik az Édes kis semmiség című romkom, a Jelbeszéd, a Mostohám a zsánerem című független produkció, producerként pedig a Nagydumás kiscsajok. A nagyvászon mellett kisképernyőn is dolgozott: rendezett egy-egy epizódot a Ki ez a lány? és a Rúzs és New York című sorozatokból is. Rendezői és produceri munkássága mellett Winick vágóként és íróként is működött. 
 
 
 
(est.hu összeállítás)
 
 
 
2011.03.01
|


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:10
Mamamaffia - Keresztanya
német romantikus vígjáték, 2015
18:15
Darling
dán film, 2017
18:30
Scooby-Doo! Kalózok a láthatáron!
amerikai animációs film, 2006
18:45
Az emlékezés napja
amerikai történelmi dráma, 2011
18:50
Red
amerikai akciófilm, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.