Meghalt Batman inasa

Kilencvennégy éves korában elhunyt Michael Gough színész, akinek legismertebb szerepe Alfred Pennyworth, azaz Batman alias Bruce Wayne komornyikjának megformálása volt a Tim Burton- és a Joel Schumacher-féle Denevérember-filmekben.
Az idős színművésznek az elmúlt egy évben rendült meg az egészsége. Március 17-én távozott, családja körében – közölte az ügynöke. 65 éven át tartó pályája során Gough több mint 150 filmben és tévés alkotásban tűnt fel. Tim Burtonnel a két Denevérember-filmen (Batman és Batman visszatér) kívül is dolgozott együtt: szerepelt a rendező Álmosvölgy legendája című művében, A halott menyasszony és az Alice Csodaországban című alkotásokban pedig hangjával volt jelen. 
 
„Tim Burton nagy rajongója volt Micknek még a hatvanas évekbeli Hammer horrorfilmek miatt, szóval megpróbálta mindenbe belevonni, amit csinált” – mondta a színész ügynöke. „Egy nagyra becsült és szeretett barátot veszítettünk el; olyasvalakit, aki kiemelkedő módon járult hozzá a színház és a filmek világához” – tette hozzá. Az 1917-ben a malajziai Kuala Lumpurban született Gough 1946-ban kezdte karrierjét: egy Androcles and the Lion című tévéfilmben szerepelt. 
 
A hatvanas években is a televíziónál jeleskedett: számos tévésorozatban tűnt fel, köztük a The Adventures of Robin Hoodban, a Monte Cristo grófjában vagy Az Angyalban. A következő két évtizedben olyan további, Angliában kultikusnak számító szériákban játszott, mint a The Avengers, a The Champions, a Colditz, a Blakes 7 vagy a Doctor Who. A világ azonban leginkább mint a Batman-filmek Alfredját ismeri a színészt: a hűséges inast Michael Keaton, Val Kilmer és George Clooney Denevérembere oldalán is megformálta a Batmanben, a Batman visszatérben, a Mindörökké Batmanban és a Batman és Robinban. Gough további fontos filmjei: A brazíliai fiúk, Távol Afrikától, Caravaggio, Az ártatlanság kora. Michael Gough-t negyedik felesége, Henrietta, lánya, Emma, továbbá fiai, Simon és Jasper gyászolják. 
 
 
 
(bbc.co.uk, IMDb)
 
 
 
2011.03.19
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.