Szorult helyzetben a Titanic

Váratlan és szerencsétlen helyzet elé állították a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál szervezőit az elmúlt pár napban bekövetkezett fejlemények. A Magyar Mozgókép Közalapítvány költségvetésének drasztikus csökkentése miatt ugyanis...
...a 2011. április 7. és 17. között tartandó Titanic eleve elesett egy jelentős támogatási forrástól, ám a kezdeti pozitív visszajelzések ellenére mostanra vált nyilvánvalóvá, hogy a fesztivál az idén sem a főváros részéről, sem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól nem számíthat sem erkölcsi, sem anyagi támogatásra. A kultúra minden területén tapasztalható megszorítások, állami megvonások miatt a szervezők a fesztivál előkészítési szakaszától kezdődően több szponzorral tárgyaltak, számos megállapodás született, de még így is számottevő anyagi hiánnyal kell szembenézniük. 
 
A fentiek ellenére mindent megtesznek, hogy a filmfesztivál 18. alkalommal is a hazai közönség elé tárhassa az elmúlt év nemzetközi filmtermésének legjavát. Ezért most a sajtó és a nyilvánosság segítségét kérik, hogy helyzetük minél nagyobb hírverést kapjon, és potenciális támogatók, szponzorok felbukkanásával, illetve további állami pénzforrások esetleges felderítésével lehetőség nyíljon az anyagi nehézségek enyhítésére. A szervezők továbbra is bíznak benne, hogy a 18 éve fennálló, hatodik éve versenyfesztiválként működő Titanic – mely a mustra 11 napja alatt négy budapesti artmozi számára is kiemelkedő látogatottságot biztosít – ezután is a főváros életének meghatározó kulturális nagyrendezvénye maradhat. 
 
 
 
(Titanic)
 
 
 
2011.03.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:20
A defektes macska
német film, 2018
18:25
Mission: Impossible II
amerikai akciófilm, 2000
18:50
Kong: Koponya-sziget
amerikai akciófilm, 2017
18:50
Total Recall - Az emlékmás
amerikai sci-fi akciófilm, 1990
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.