Kedvenc helyek

Mike Stern Band a Budapest Jazz Clubban

Budapest, Budapest Jazz Club, 2011. április 16. 21:00
Miles Davis, Billy Cobham, Jaco Pastorius, és még jó pár név, akik most helyhiány miatt kimaradnak. Bár nyilván ennyi is elég a fokozott izgalomhoz. És aki őket összeköti, Mike Stern a virtuóz gitáros.

Linkek

Valódi jazz-dzsembori várható. Stern, aki szinte már hazajár hozzánk, nemcsak, hogy eszményi technikával játssza, amit játszik, mármint a jazzt, de valahogy simán, könnyen, lazán, de erővel applikálja be a rockot is minden egyes hangba. Nem is csoda, hiszen a neves Berklee College of Music elvégzése után rögtön minden idők egyik legjobb jazz-rock társulatában a Blood, Sweat & Tearsben kezdte pályafutását, hogy aztán a fent említett urakkal, fuzionáljon, majd saját útjára lelve és azt kitaposva a nyolcvanas évektől szólóban folytassa tovább.
 
 
Stern világa letisztult, végtelenül muzikális, könnyen befogadható, ugyanakkor mégis rendkívül komplex zene. Stern muzsikustársai ezen az estén a korábban Miles Davisszel is együttdolgozó tenorszaxofonos, az eszméletlen energikus funkys-fúziós dinamikával fújó Bob Malach, a kifinomult basszeros, Al DiMeola társa, Tom Kennedy, valamint a Modern Drummer magazin által a világ 25-ös besztlistájára sorolt, precíz és stílusos dobos, Dave Weckl.
 
Radics Gábor
2011.03.28
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.