Sikoly: megvan a maszkos gyilkos

Véletlenül kiderült a Sikoly-filmek szellemálarcos gyilkosának személyazonossága, azaz fény derült az őt játszó színész kilétére. Mindez egy amerikai késő esti tévés talk show-ban történt, a rendező, Wes Craven szándékai ellenére.
A direktor ugyanis egészen eddig szándékosan tartotta titokban, hogy kit rejt „Ghostface” maszkja; nemcsak a nyilvánosság, még a stáb sem tudhatta, hogy is néz ki valójában a gyilkost alakító színész. Cravennek mindezzel az volt a célja, hogy minél hitelesebb legyen a félelem megjelenítése a vásznon. 
 
A csütörtöki Jimmy Kimmel Live! show-ban azonban kipattant a titok, amikor a házigazda bemutatott egy fotót az addig meg nem nevezett színészről, Roger Jacksonról. „Még azelőtt csempésztük be őt a forgatási helyszínre, mielőtt a többi színész megérkezett volna. Felvittük valahova, egy sötét szobába, ahol senkivel nem találkozott, és egy biztonsági őr őrizte az ajtót. Egyik színész sem tudta, hogy néz ki a gyilkos, akitől rettegni kell – egészen mostanáig” – mondta Wes Craven. 
 
Roger Jackson egyébként igen foglalkoztatott színész: több mint 150 filmes munka köthető a nevéhez, ám ezek legtöbbje szinkronszínészi feladat volt – főleg videojátékok és tévésorozatok hőseinek kölcsönözte igen jellegzetes hangját. Így szinte természetes, hogy a Sikoly-filmekben nemcsak az álarc mögött lapult ő, de ő volt az őrült gyilkos hangja is a telefonban. Jackson természetesen nem maradhatott ki a Sikoly 4-ből sem, amit április 14-én mutatnak be a magyar mozik. 
 
 
 
(wenn, IMDb)
 
 
 
2011.04.02
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:25
A Sárkánykapu repülő kardjai
kínai akciófilm, 2011
18:25
Miss Hanoi
cseh krimi, 2018
18:30
Kemény ügy
ausztrál kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:30
Scooby-Doo: Kék Sólyom maszkja
amerikai animációs film, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.