Kedvenc helyek

Tommy Emmanuel a Pecsában

Budapest, Petőfi Rendezvényközpont, 2011. április 18. 19:30
Akit valaha is komolyabban érdekelt az akusztikus gitár, annak valószínűleg nem kell bemutatni az ausztrál virtuózt, aki Acoustic & Electric turnéján először játszik majd elektromos gitáron nagyközönség előtt.
A Robbie Little basszusgitáros, Kevin Murphy dobos, Simon Hosford gitáros és Ashley Crick billentyűs alkotta zenekarral érkező ausztrál gitárművész, vagy inkább bűvész ezúttal rock- és bluesdalokat ad elő, valamint akusztikus darabokat és természetesen az ismert feldolgozásai is felcsendülnek majd, szóval számíthatunk néhány The Beatles coverre, illetve Django Reinhardt és Duke Ellington szerzeményeinek ”emmanuelesített” változataira. 
 
 
Emberünk négy éves kora óta bűvöli a hathúros hangszert, eleinte anyja tanította, de alapvetően autodidakta módon tanult meg játszani. Alig pár éves volt, amikor már a családi zenekarban pengetett és körbeutazta a kontinenst a pereputtyal, később sokak által keresett dalszerző lett, aki számos neves zenésszel közreműködött. Ahogy ő fogalmaz: „Előadóművész és zeneszerző vagyok egyszerre, imádok közönség előtt fellépni!”, és ez minden egyes koncertjén tapasztalható, hiszen nem egy beforduló performerről van szó, hanem igazi showmanről, aki játékosan adja elő dalait, közben olyan technikásan játszik, hogy a legtöbb sokat látott muzsikus is legszívesebben falhoz vágná gitárját, saját magával együtt, miután hallotta élőben a mestert. 
 
Tommy és hűséges társa, a Maton márkájú westerngitár mellett most zenekart és elektromos gityót is kapunk, ami valóban megsokszorozza az élvezetet. Így nem kérdés, hol a helyünk aznap este. 
fejes
2011.04.04
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.