Nemzetközi filmszakmai kezdeményezés a Titanicon

Számos nagyhírű nemzetközi filmes seregszemle mellett az április 8. és 16. között 18. alkalommal megrendezendő Titanic Nemzetközi Filmfesztivál is részt vesz az Eye on Films nevű kontinenseken átívelő filmszakmai kezdeményezésben.
Az Eye on Films célja, hogy a fesztiválok és a helyi forgalmazók közötti együttműködés erősítésével segítse az elsőfilmes rendezők pályakezdését, munkáiknak nagyobb nemzetközi figyelmet és ismertséget biztosítson. A kezdeményezéshez eddig szerte a világból 16 forgalmazó cég és 14 fesztivál csatlakozott, akik vállalják, hogy egy közös megegyezéssel kialakított filmlistából meghatározott számú szabadon választott filmet forgalmaznak, illetve szerepeltetnek programjukban. 
 
A projekt indulását idén februárban jelentették be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Titanic a kezdeményezésben való részvételével olyan fesztiválok mellé sorakozik fel, mint az Edinburgh-i vagy a Rio de Janeiró-i Nemzetközi Filmfesztivál. Sőt a Titanic az első olyan fesztivál, ahol az elképzelés a gyakorlatban is megvalósul, hiszen az Oliver Sherman című kanadai filmet az Eye on Films keretében mutatják be. A mű az Eye on Films magyarországi forgalmazó partnere, az Anjou Lafayette jóvoltából később a mozikban is látható lesz. 
 
 
 
(titanicfilmfest.hu)
 
 
 
2011.04.07
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Nevettess vagy meghalsz
finn történelmi film, 2018
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:45
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:45
Lány
belga rövidjátékfilm, 2018
18:55
Örök lányok
amerikai vígjáték, 2002
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.