Kedvenc helyek

Snoop Dogg: Doggumentary

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
[ hiphop / rap ] A legtöbb MTV-n szocializálódott fiatal kedvenc stricije korábban még az 1993-as Doggystyle című albumhoz tervezett kapcsolódni következő anyagával. Ha ez nem is történt meg, annyi biztos, hogy a Doggumentary-n is a nagyobb csalódást nem okozó Snoop Dogg adja magát.
A rapper tizenegyedik lemeze végül a kezdetekre való reagálástól tulajdonképpen független produktum lett, amellyel kapcsolatban Snoop fontosnak tartotta megjegyezni, hogy még mindig ugyanaz a lelkesedés hajtja, mint annak idején, amikor zenélni kezdett, és ezzel a lemezzel tulajdonképpen azt is bizonyítani tudja, hogy még mindig ugyanolyan motivált, mint anno, fókuszban az akarattal, hogy a rajongók minőségi zenét hallgathassanak tőle.
 
A Doggumentary egy és negyed órájában a gangsta keménykedéstől a szintetzátorok dominálta lazulásig lehet tesztelni a szép szavak igazságtartalmát. A feszegetett izmokkal taposó My Fuckin' House, a G-funk alapokra építő Peer Pressure vagy a kimondottan populárisabb formák felé forduló I Don't Need No Bitch egyszerre lehetnek képesek elnyerni a szélesebb közönség elismerését, de hordozzák azt a kockázatot is, hogy sokadik alkalommal kerüljön a prostituálódás nagy vörös pecsétje Snoop Doggra. Ez persze valószínűleg nem igazán zavarná őt.
 
T-Pain, R. Kelly, Kanye West, John Legend és a Gorillaz is tiszteletét teszi a közel negyven éves Snoop Dogg friss lemezének közreműködői sorában. A változatos beateken magabiztosan, végtelen rutinnal és tökéletesre csiszolt, határozott jelenléttel közlekedő rapper, ha úgy hozza a sors, nyolcvanas évekbeli popból emel át szintifutamokat, soulklasszikusokat újít fel, de az innen-onnan hozott ötletek mellett alapvetően ezúttal is a kreatív és öntörvényű akarat érvényesül - még ha ez azt jelenti is, hogy valójában csontokat dobálunk a népnek.
spéter
2011.04.12
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.