Kedvenc helyek

Korlátozza a zenehallgatást a Spotify

Május elejétől az eddigi havi húsz órányi ingyenes zenehallgatást felére, tíz órára csökkenti az oldal, egy-egy dalt legfeljebb ötször lehet meghallgatniuk a nemfizetős felhasználóknak.
A változtatásokat a Spotify alapítója, Daniel Ek jelentette be, a most nyilvánosságra hozott korlátozások azonban csak a feliratkozás után hat hónappal lépnek életbe. A rossz hír mellé jókat is mondott a hatmillió európai felhasználóval rendelkező oldal üzemeltetője: állítólag hamarosan új szolgáltatásokat vezetnek be az oldalon, és lesz egy hónapos ingyenes kipróbálási opció is. A fizetős felhasználók jelenleg jobb minőségben hallgathatnak zenét, nem zavarják őket reklámok, valamint mobiltelefonról is elérhetik az oldalt.

A szakértők szerint a korlátozásra a kiadókkal kötött háttéralku miatt lehetett szükség, a hivatalos magyarázat azonban nem ejt szót az okokról. A lemezcégek már jó ideje támadják az oldalt, és próbálják elérni az ingyenes szolgáltatás szigorítását, és háttérbe szorítását. Daniel Ek szerint ahhoz, hogy a Spotify továbbra is ingyenes szolgáltatást tudjon biztosítani, elengedhetetlen volt a limitek bevezetése, illetve szigorítása.

 
Bokor Péter
2011.04.15
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.