Kedvenc helyek

The Baseballs: Strings 'N' Stripes

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (1)
[ pop / rockabilly ] A The Baseballs egy egyszerű és egyáltalán nem ismeretlen koncepcióra felhúzott zenekar, mely nem saját szerzeményekkel próbál meg érvényesülni a rockabilly színtéren, hanem ismert számokat öltöztet kockás ingbe. Minden műfajban van egy ilyen típusú együttes, szóval a kérdés mindössze annyi: meddig tud érdekes maradni ez a móka?
Egyelőre úgy tűnik, van még némi szufla az ötletben, a célközönség örömmel hallgatja az aktuális slágerlistás mainstream popcsillagok slágereit a német triótól, mely a lehetőségekhez képest tisztességesen rakta össze coverkéit. Ugyanakkor senkinek se legyen kétsége afelől, hogy egy marketing-kalkulációkon nyugvó bandáról van szó.   A kiadó szakemberei kinézték a poplexikonból, hogy is néz ki egy rockabilly zenész, és aszerint rakták össze a három barkós bájgúnárt, akik első ránézésre vagánynak tűnnek (persze csak annyira, hogy tetkót például nem mertek magukra pakolni, mert ha nem jön be ez a zenekarosdi, akkor PR menedzserként nem biztos, hogy jól mutatna a nyakukon a színes minta), de igazából a magyar Rocking Rock Cats egyetlen csuklómozdulatában több a rock and roll, mint a The Baseballs teljes életművében.  
Aki tehát autentikus rockabilly-feelinget keres, ne a második lemezét összepakoló germánok körül szaglásszon. Annyi hasznuk azonban mindenképp lehet a srácoknak, hogy egy teljesen más zenei érdeklődésű közönséggel is megismertetik a műfajt. És az is az igazsághoz tartozik, hogy néhány számnál remekül eltalálták a hangulatot.
 
A bemutatkozó Strike! után tehát itt a Strings 'N' Stripes, melyen régi nóták feldolgozásait (Meredith Brooks: Bitch) hallhatjuk, a kilencvenes évekből fennmaradt csökevényeket (Backstreet Boys: Quit Playing Games With My Heart), néhány évvel ezelőtti slágereket (50 Cent: Candy Shop) és persze az aktuális kedvencek (Ke$ha, Lady Gaga, Katy Perry) munkáit.
 
Épp csak Fluor Tomit nem ültették be a tarka színű retró Cadillac-be, ami látszólag menő járgány, de ha beleülünk, azonnal megcsapja az orrunkat az olcsó műbőr szaga.
fejes
2011.05.02
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.