Kedvenc helyek

Budapest Folk Fest 2011

Fonó Budai Zeneház, Millenáris, 2011. május 11 - 15.
Egy új hagyomány, mely a régiekből táplálkozik: másodszor kerül megrendezésre a Budapest Folk Fest. Az idén szerb, román és francia zenészek mellett a hazai élvonal együttesei is színpadra lépnek a rendezvénysorozaton.
A finom rezdülések és a nyers őserő egyaránt utat tör magának a fülünkben, hiszen míg Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet finoman szőtt, érzékeny lírája csendül fel egyik este, addig másnap a Fanfara Ciocarlia és a Boban& Marko Markovic Orcestar harsány rezesei feszülnek egymásnak egy vérpezsdítő párbaj erejéig.
 
Lesz itt öt éves születésnapi buli a Cimbalibanddel és számtalan barátjával, a Söndörgő Baltazar Montanarot látja vendégül, összeáll a Dél-Alföldi Szaxofon együttes, és egyaránt új lemezének dalaiból válogat a Kerekes Band, a Fanfara Complexa, a Parno Graszt és az East Gypsy Band, hiszen a folklór újra és újra megihleti ezeket a kitűnő csapatokat, így saját gondolataikkal gazdagítva éltetik tovább. A keményvonalas népzene kedvelőknek pedig a Zagyva Banda és a Magyarpalatkai Banda húz jófajta táncoltató nótákat.
Kovács Bori
2011.05.09
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.