Kedvenc helyek

Gentleman a Zöld Pardonban

Budapest, Barba Negra - TRACK, 2011. május 13. 20:00
Otto Tilmann azaz Gentleman, a német csávó, aki jamaikai lélekkel született az élő bizonyíték arra, hogy a Jah adta reggae-imádat nem ismer földrajzi korlátokat. A germaican úriember hamarosan újra hazánkban izzasztja rajongó ifjait.

Linkek

Tilmannt sok zenészhez hasonlóan nagyon korán kapta el a jamaikai gyökerű zenék gépszíja, amikor testvére zenegyűjteményében rátalált egy pár Tosh-lemezre, így tizenhét évesen, nem is annyira hirtelen felindulásból behajigálta a hamuba sült pogácsákat utazótáskájába, és meg sem állt Jamaikáig. Az ott töltött évek alatt nemcsak a patois nyelvet sajátította el kiválóan (amely a mai napig első számú előadói nyelve), hanem a helyi zenék megismerése kapcsán rájött, hogy a reggae és társműfajai a mai napig aktuálisak és élők választott, második hazájában, a Bob Marley és kortársai által megteremtett univerzum pedig máig óriási hatással van a populáris kultúra egészére.
 
Németországba visszatérve a Freundeskreisszel megejtett egyszámos együttműködését követte Trodin On című debütáló albuma, majd a harmadik lemezéről gigaslágerré vált Superior véste be nevét főleg a fesztivállátogatók tudatába.
 
Jó gyerek, jó zene, ott a helyünk!
senorita björn
2011.05.09
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.