Kedvenc helyek

Vessels a Mappában

Budapest, Mappa Club, 2011. május 15. 21:00
Érdemes lesz vasárnap este leugrani a Trafóba, hiszen a leeds-i Vessels-nek köszönhetően egy órácskára úgy érezhetjük majd magunkat, mintha az Egyesült Királyság egyik menő koncerthelyszínén „pogóznánk”.
S ha az ugráláshoz dukál is az idézőjel, a többit tessék csak véresen komolyan venni, legalább annyira, mint ahogy ez az öt fószer teszi a zenéléssel. Az experimentális poszt-rock felől mostanság némileg könnyedebb irányok felé elmozduló gárda 2005 szeptembere óta muzsikál együtt, s ez idő alatt két nagylemez (White Fields and Open Devices – 2008, Helioscope – 2011), valamint jó néhány fesztiválfellépés jelzik a progressziót.
 
Az éneket gyakorta hangszerként használó, inspirációi között a Four Tet, vagy éppen a Cinematic Orchestra nevét is említő banda zenéjében az elektronikus hangzások éppoly’ nagy jelentőséggel bírnak, mint a hangszeres alapok, s bár a dalok teljes átélése komplexitásuk okán többszörös hallgatást igényel, azért nem kell megijedni: a produkció elsőre is kifejezetten szórakoztató.
Muttley
2011.05.09
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.