Kedvenc helyek

Michael Stipe megpróbálta megmenteni Kurt Cobaint

Az R.E.M. énekese egy interjúban arról beszélt, hogy mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy a Nirvana frontembere halála előtt maga mögött hagyja depresszióját.
Kurt Cobain 17 évvel ezelőtt, 1997 áprilisában vetett véget életének, mikor már teljesen kilátástalannak látta a jövőjét. Közeli ismerősei akkoriban már tudták, hogy Cobain nagyon mélyen van, és bár próbáltak segíteni neki, az öngyilkosságot azonban végül nem tudták megakadályozni.


Most Michael Stipe, az R.E.M. énekese beszélt arról, hogy hiába tett meg mindent barátja megmentéséért, Cobain nem volt hajlandó elfogadni a segítséget.

"Kitaláltam egy közös projektet, hogy megpróbáljam kirángatni őt a depresszióból. Küldtem neki egy repülőjegyet és egy taxisofőrt, abban bíztam, hogy a közös munkával fel tudom kelteni az érdeklődését, és meg tudom menteni az életét. A sofőr tíz órán keresztül állt a háza előtt, de Kurt nem akart kijönni, és a telefonját sem volt hajlandó felvenni" - mondta Stipe, aki elismerte, ő maga is átesett néhány holtponton karrierje során.

"Amikor a harmadik lemezünket készítettük, nekem is volt egy nehéz időszakom, amikor elvesztettem az eszemet. Ekkor kezdődött a bulémiám is, egy évbe telt, mire sikerült leküzdenem" - tette hozzá az énekes.

 
NME
2011.05.09
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.