Kedvenc helyek

Geszti Péter kapja a VIVA Comet Magyar Könnyűzenéért Díjat

Geszti Péter kapja a Magyar Könnyűzenéért Díjat a június 10-iki budapesti VIVA Comet gálán a Papp László Budapest Sportarénában. A zenetelevízió idén hatodszor ítélte oda az elismerést.
A VIVA Comet díjait Németországban, Magyarországon és Lengyelországban adják át minden évben; a magyar elismeréseket tizenegyedszer. Az átlátszó üveggömböt ezúttal is öt kategóriában - az év énekesnőjének, az év énekesének, az év új előadójának, az év együttesének és az év videójáért - osztják ki, emellett ítélik oda a Magyar Könnyűzenéért Díjat, amelynek nyertesét, Geszti Pétert hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón jelentették be.

Az elmúlt öt alkalommal az Edda, az R-Go, az Animal Cannibals, Ákos és a Neoton Família kapta meg ezt az elismerést. Geszti Pétert a díj mellett 47. születésnapja alkalmából is köszöntötték a zenetelevízió rendezvényén, amelyen Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda egy-egy korábbi, Geszti szövegére írt dalát adta elő. Videóüzenetet küldött számára Düsseldorfból Wolf Kati, aki kedden énekli az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjében a Geszti Péter magyar és Johnny K. Palmer angol szövegére, valamint Rakonczai Viktor és Rácz Gergő zenéjére írt What About My Dreams? (Szerelem, miért múlsz?) című dalt Magyarország képviseletében.

Geszti Péter a nyolcvanas években az Első Emelet szövegírója volt, 1992 és 1994 között a Rapülők nevű formációban rappelt, majd Jazz+Az néven egy pop-dzsessz csapattal három lemezt készített. Dés Lászlóval közösen írta A dzsungel könyve című musicalt. Hosszú évek óta dolgozik a reklámszakmában, az ő nevéhez fűződik az ARC óriásplakát-kiállítás, valamint a Nemzeti Vágta is. Idén zenészbarátaival augusztus 8-án fellép a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján és beindított egy új formációt is Gringo Sztár néven.
 

MTI
2011.05.10
|


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.