Kedvenc helyek

After Crying a MüPában

[ fusion / jazz / rock ]
Budapest, Müpa Budapest, 2011. november 9. 19:30
Az After Crying léte és sikere újabb bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a komoly és a könnyűzene nem határolható el élesen egymástól. Csak a zene van. Az együttes a huszonöt éves jubileumot tölti.

Linkek

Az After Crying muzsikája egyszerre képes megszólítani Wagner szerelmeseit, és az hetvenes évek progresszív rockján szocializálódott középkorú értelmiségieket, de úgy, hogy közben akár a vájt fülű, nyitott tízen-húszon évesek sem érzik kirekesztve magukat. Egy szó, mint száz, az együttes immár negyed évszázada nyújt garantáltan míves zenét nem kevés számú hallgatóságának.
 
A klasszikus éra felől leginkább Bach, Beethoven, és Bartók hatott rájuk, míg a könnyűnek nevezett műfajból vállaltan a prog-rock olyan félisteneivel állnak a legközelebbi rokonságban, mint az Emerson, Lake & Palmer és a King Crimson. Kortalan, kategóriák felett álló modern komolyzenéjük az akusztikus kamarazenét, a modern rock- és popzenét, vagy épp a szimfonikusokat sűríti szabadon, sokszínűen, saját formanyelvet kialakítva, mély tartalommal. A zenekar 2004-ben elnyerte Az év zenekara kategóriában az eMeRTon-díjat is. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett koncerten 25 év örökkévalónak dedikált darabjai csendülnek fel.
Radics Gábor
2011.05.11
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.