Ferenczi György és a Rackajam: A rackák világa (Lajtos István fotóival)

Most akkor könyv ez CD melléklettel vagy zene könyvvel körítve? Mint azt sokan tudják, Ferenczi György meglehetősen nagy utat tett meg a Led Zeppelin és Jimi Hendrix világától, mire idáig, a népzenéig jutott.
Pontosabban eddig a blues-zal és reppel kevert, alapos népzenei merítésekkel megújított zenéig, amilyet csak ők csinálnak. Még a dobot is kivonták belőle – időnként tuba helyettesíti –, és ettől még intimebbnek, spontán öröm-zenének tűnik. A rackák világa közben könyv is, Lajtos István fotóival, aki két éven keresztül kísérte őket mindenhová – és ez meg is látszik, mert a képek láthatóan sokkal többet árulnak el, mint néhány beállított öltözőkép vagy poénfotó.
 
A rackák világa még az idézetekkel sem misztifikál, a képek mellé akad itt Rejtő Jenő, Petőfi, Kosztolányi vagy éppen Fodor Ákos haikuiból, de nincs semmi lila köd, nem akarnak többnek látszani, mint egy állandóan úton lévő kocsmazenekar. A fiúk általában mosolyognak, de tudjuk, az élet azért kemény is, főleg, ha folyamatosan úton van az ember. Sokan élnek így, de csak kevesen mondhatják el, hogy a maníroktól ennyire mentesen, mégis hihetően tudják csinálni.
 
Cartaphilus; (CD-vel): 4990 Ft
almás
2011.05.20
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.