Kedvenc helyek

Pete Doherty fél év börtönt kapott

A Libertines és a Babyshambles frontemberét kokain birtoklásáért ítélték el, és a popsztár korábbi kihágásai után ezúttal nem úszta meg a börtönt. Dohertyt fél évre ítélték el kábítószer-birtoklásért.
Pete Dohertyt azok után ítélték el Londonban, hogy 2009-ben Robin Whitehead rendezőnő kábítószer-túladagolásban életét vesztette, és az énekes neve is felmerült a nyomozás kapcsán. A rendőrség azt próbálta kideríteni, hogy Robin Whitehead az öntörvényű popsztártól kapta-e a kokaint, ami a halálát okozta.

Bár a rendezőnő nem sokkal halála előtt találkozott Dohertyvel, végül nem tudták bizonyítani, hogy az énekesnek köze volt a tragédiához, viszont a zenész így sem úszta meg büntetés nélkül: kábítószer-birtoklásért bíróság elé állították, és féléves börtönbüntetést szabtak ki rá.

Doherty harmadik alkalommal kerül börtönbe: 2003-ban azért ült, mert a Libertines másik frontemberének, Carl Baratnak a lakását rabolta ki, majd 2008-ban a próbaidős rendelkezések megszegésért ítélték el.

 
NME
2011.05.20
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.