Kedvenc helyek

Fort Knox Five DJ-set a margitszigeti ChaChaChában

Budapest, Cabrio Chachacha, 2011. május 28. 23:00
A Fort Knox Five nem véletlenül lett a funk-, soul- és reggaeimádók egyik kedvence, a washingtoni arcok némi elektronikával bolondított nettó táncparkett nyüstölésre ingerlő zenéje sikerrel aktualizálta a hatvanas évek oldschoolját.
A kvartett tagjai (Steve Raskin, Jon Horvath, Sid Barcelona és Rob Myers) többek között olyan előadóknak készített remixekkel alapozták meg helyüket szülővárosuk, majd a világ klubszínpadain, mint Rodney Hunter, Skeewiff, Ursula 1000 és Afrika Bambataa. Remixeri munkáik ügyesen ágyaztak meg első, tengernyi vendégművésszel telepakolt, és a FK5 tagok különböző álneveken kiadott szerzeményeit összegyűjtő albumuk, a The New Gold Standard megjelenésének, majd egy évvel később Reminted címmel hajították legjobbnak ítélt remixeiket funkszomjas rajongóik lábai elé.
 
Akut régisuli-imádatuk 21. századba ültetése nemcsak az őket zenei újraértelmezésre felkérő underground fejek számát növelte meg alaposan, de olyan mainstream előadók turnéjuk hangulatfelelősi/előzenekari posztjaira való felkéréseit is magával hozta, mint Gwen Stefani és a The Black Eyed Peas, táncoltatni tehát biztosan tudnak. Boogie-fejek előre!
senorita björn
2011.05.20
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.