„Elképesztő energiákat éreztünk” - Bradley Cooper, Zach Galifianakis

Las Vegas helyett Bangkok, csini szőke go-go táncosnő helyett transzvesztita, de amúgy a Másnaposok háza táján minden a régi. A második rész bemutatója kapcsán Bradley Cooper és Zach Galifianakis mesélt Bangkokról, Mike Tysonról és a pucérkodásról.
- Mit gondoltok, miért szerette a közönség ennyire a Másnaposokat?
 
B.C.: Mert hiányzott belőle a komédiák apologetikus modora. A hollywoodi vígjátékok 90%-ban a film utolsó tíz percében szinte elnézést kérnek a korábbi ízléstelen vagy merész poénokért, de nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ezt tegyük. Sokkal természetesebb stílusú, őszinte filmet forgattunk, amivel a nézők könnyebben tudtak azonosulni. 
 
Z.G.: Nem mellékesen, ha az ember elmegy egy partira Todd (Todd Phillips rendező – a szerk.) házába, az mindig így végződik (nevet)
 
- Komoly kihívást jelentett Bangkokban forgatni? 
 
Z.G.: Néhány nap alatt sikerült hozzászoknunk. A motorcsónakos jelenet azért kissé húzós volt, de igazából, ha már ott vagy, az emberek annyira kedvesek és vendégszeretők, hogy nem tudod nem jól érezni magad. Amúgy folyton elképesztő tömeg van mindenhol, és hatalmas a káosz, de a film igazából egy pokoljárásról szól, és ha csinálunk egy filmet a pokoljárásról, ahhoz nem árt nekünk is leereszkedni a pokolba. 
 
- Szépek a nők Bangkokban? 
 
B.C.: Gyönyörűek, ember! Igazi esztétikai mennyország az a hely. Elképesztően szép lányokat láttunk arra, de tudod, ez nemcsak a külsőről szól. Az emberek élethez való hozzáállása és szellemisége is teljesen más. Nem véletlenül kapta „az ezer mosoly földje” becenevet. Mindenki nagyon nyitott, és ez ránk is hatással volt. Elképesztő energiákat éreztünk az emberekben. Részben ez is az oka, hogy szerelmes lettem a városba, és egy szempillantás alatt bármikor hajlandó lennék visszamenni. 
 
Z.G.: Én már sok éve elköteleződtem egy nő mellett, és azóta még csak rá sem nézek egyetlen másik nőre sem (nevet). Amúgy ravasz egy kérdés volt ez, gyanús vagy te nekem… 
 
- A filmben úgy tűnik, hogy Mike Tyson gyakorlatilag a Farkasfalka nem hivatalos tagjává avanzsált… 
 
B.C.: Mike elképesztő figura. Jó volt újra látni. Először is a csávó még mindig fantasztikusan néz ki. Fogyott vagy huszonöt kilót, és sokkal jobb kedvű, mint valaha. Igazából sok időt lógtunk vele, nem csak azt a keveset, ami a két filmben látható jelenetei leforgatásához kellett. Amire biztosan emlékezni fogok vele kapcsolatban, hogy a forgatásra is úgy készült, mintha éppen akkor kellett volna szorítóba lépnie. Feltette a fülest és felvett egy edzőköpenyt, szóval nagyon komolyan vette.  
 
- Zach, mit gondolt a feleséged a pucérkodásodról? 
 
Z.G.: Mindent átbeszélek vele, mielőtt igent mondanék egy ajánlatra. Így nyugodt lelkiismerettel és az ő engedélyével vetkőzhettem a filmben. Úgy érzem, nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy egy ilyen támogató nejem van, aki hagyja, hogy sok-sok ember előtt égessem magam. Azt hajtogatja, hogy ezek a filmek igazi önbecsülés-fokozók a férfiak számára, mert miután hazamennek a moziból, sokkal jobban érzik magukat a saját bőrükben (nevet). Bárcsak hazudtam volna. Sajnos tényleg ezt mondta. 
 
- Nagyon tartani kellett magatokat az első film cselekményvonalához? 
 
B.C.: Szerencsére úgy alakult, hogy nagyon tág terünk volt a folytatás esetében, mivel az első rész sok szempontból befejezetlen volt. Például, ott nem nagyon tudtuk megismerni a karaktereket. Az első epizód narratívája annyira a rejtély megfejtésére fókuszált, hogy így kevesebb idő jutott ránk. Azt hiszem, a legfőbb különbség a két rész között az, hogy most igazán a három fickó közti kapcsolatokra és dinamikára tudtunk koncentrálni, és így lehetőség nyílik őket megismerni. Az első részben inkább csak afféle archetípusok voltak, de most alkalmunk nyílt plusz dimenziókkal gazdagítani őket. Erről Todd döntött így, mert szerinte jót tesz a filmnek, ha hagyjuk egy kicsit lélegezni, és nem csak a rejtély megoldására koncentrálunk.  
 
Z.G.: A folytatásban szerettük volna azt is elérni, hogy a szereplők kicsit jobban forduljanak egymás ellen, mert az ő esetükben ez nagyon vicces lehet. Ez egy új terület volt, amit izgalmas volt felfedezni. Arra is törekedtünk, hogy benézzünk kicsit a szereplők magánéletébe is. Láthatjuk Alan szobáját vagy Stu fogorvosi rendelőjét… Ez nagyon vicces, mert az is kiderül, hogy a figurámnak az élete hátralévő részét igazából egy elmegyógyintézetben kellene töltenie (nevet)
 
- Milyen színészpartnernek bizonyult Crystal, a majom? 
 
B.C.: Ő egy csodamajom. Egészen hihetetlen. Bármit meg tud csinálni. Amikor Todd először felvázolta nekünk, hogy lesz egy dohányzó majom a filmben, rögtön az jutott eszembe, hogy a fenébe fogjuk ezt megcsinálni? Az egyetlen kellemetlen dolog Crystallal kapcsolatban az, hogy nagyon éles karmai vannak. Egy jelenetben feltűnt egy elefánt is Bangkok utcáin, amit ő nem nagyon csípett, és a vállamon ülve félelmében alaposan belém mélyesztette a karmait. Bármit mondott neki az idomára, ő szinte azonnal megcsinálta. Tisztára olyan volt, mintha értene angolul. 
 
2011.05.31
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.